İngiltere'de SAS Komandolarına vur emri

Paris saldırıları sonrasında Avrupa teyyakkuza geçti. Fransa olağanüstü hal uygulamasının uzatılması için girişimlere başladı. Belçika ve Ukrayna da olası saldırılara karşı güvenlik önlemlerini artırma kararı aldı. İngiltere ise benzer bir saldırı halinde, özel SAS Komandoları'na "vur" emri verdi.

İngiltere'de SAS Komandolarına vur emri

Fransa'nın başkenti Paris'tekine benzer saldırıların İngiltere sokaklarında da yaşanması halinde özel SAS Komandoları'na devreye girme emri verildiğini yazıyor.

Gazete İngiliz kentinde çok sayıda kişinin köşeye sıkıştırıldığı bir olay yaşanması durumunda SAS Komandoları'nın öldürmek için ateş etme yetkisiyle konuşlandırılacağını belirtiyor. (BBC Türkçe)

FRANSA OHAL UYGULAMASINI 3 AY UZATIYOR

Paris saldırıları sonrasında Avrupa teyyakkuza geçti. Fransa olağanüstü hal uygulamasının uzatılması için girişimlere başladı. Belçika ve Ukrayna da olası saldırılara karşı güvenlik önlemlerini artırma kararı aldı. İ

Fransa'nın başkenti Paris'teki terör saldırıları Avrupa ülkelerini teyakkuz haline geçirdi.

Fransa'da olağanüstü hal uygulamasının 3 ay daha uzatılması için çalışma başlatıldı.

Muhalefet lideriyle biraraya gelen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'nin parlamentonun alt kanadı Ulusal Meclis ile üst kanadı Senato’yu biraraya getiren genel kurulda konuyu gündeme getirecek. Çarşamba günü toplanacak Bakanlar Kurulu’nda olağanüstü hal için yasa tasarısının görüşülmesi bekleniyor. Ardından tasarı Fransız Parlamentosu’nun onayına sunulacak.

Yürütülen soruşturma için de Belçika ve Fransa makamları işbirliğini en ileri seviyeye çıkardı. Bu kapsamda, biraraya gelen iki ülke İçişleri Bakanları, güvenlik birimlerinin ortak çalışmasına karar verdi.

UKRAYNA'DA ÖNLEMLER ARTIRILDI

Önlemleri artıran bir ülke de Ukrayna oldu. Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, IŞİD'in Ukrayna'da da terör saldırısı düzenleyebileceği bilgisini aldıklarını açıkladı. Ukrayna'daki önlemlerinin en az iki hafta daha artırılacağını söyleyen Poroşenko, teröre karşı yeni önlemlerin gözden geçirilmesi ve uygulanması konusunda gereken talimatları verdiğini kaydetti. Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov da, özellikle Kiev, Dnepropetrovsk, Harkov ve Lvov tehdit altında olduğunu belirtti.

ulusalkanal.com.tr