Hasan Yalçın'sız 14 yıl

Ömrünü, Türk Milleti'nin bağımsızlığına adadı, antiemperyalist mücadelenin ön cephesinde yer aldı. 6'ıncı Filoyu denize döken 68 Kuşağı önderlerinden Aydınlıkçı Hasan Yalçın, 14 yıl önce sonsuzluğa uğurladı. Fikirleri ve çelik iradesiyle hatırlanan Hasan Yalçın’ı, Vatan Partisi ve ailesi mezarı başında andı.

Aydınlıkçı Hasan Yalçın... Amerikan Emperyalizmine karşı Türkiye'de yükselen gençlik mücadelesini omuzladı, 6'ıncı Filo'yu Dolmabahçe'de denize döktü. Bağımsızlık bayraklarıyla eşit eğitim için başlatılan 441 kilometrelik Özel Okullar Yürüyüşü'ne önderlik etti. Gericiliğe ve bölücülüğe karşı, "Sağ sol yok, boykot var" eylemlerini örgütledi.

Verdiği mücadele ile bugünlere ışık tutan Yalçın, İstanbul Üniversitesi Talebe Birliği Başkanlığı ve Fikir Kulüpleri Federasyonu Genel Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. 68 Kuşağı'nın liderlerinden Yalçın 2000’e Doğru dergisinin de Ankara temsilciliğini yaptı.

Yaşamı, fikirleri ve çelik iradesiyle hafızalara kazınan Yalçın'ın yazdığı 11 kitap, dünü ve geleceği aydınlatıyor.

Aydınlıkçı Hasan Yalçın, 29 Ağustos 2002'de Uşak'ta seçim çalışmalarını yürütürken, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Her Türk devrimcisinin feyz aldığı Yalçın, hayata gözlerini yumduğunda İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı’ydı.

Hasan Yalçın, Cebeci Asri mezarlığındaki mezarı başında mücadele arkadaşları ve ailesi tarafından anıldı.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Osman Yılmaz, Hasan Yalçın'ın bağımsızlık mücadelesine sunduğu katkıyı anlattı.

ulusalkanal.com.tr