'Bu toprak, bu bayrak hepimizin; Kürt halkı bölünmek istemiyor'

"Türkiye'yi böldürtmeyeceklerine söz verdiler, birleşerek özgürleşmeye yemin ettiler. Onlar, Güneydoğu Anadolu'nun önemli Kürt aşiretleri Kalender ve Dekorya'nın liderleri... Bölünmeye savaş açan aşiretlerin liderleri çarpıcı açıklamalar yaptı. Liderler "Aynı bayrak altında, aynı topraklarda kardeşçe yaşıyoruz. Bölünmek isteyenlerin de kim olduğunu çok iyi biliyoruz" dedi.

Mardin'de üç köyü kapsayan Dekorya Aşireti'nin lideri Abdülkadir Yıldız ve Siverek-Fırat Bölgesi'nin aşireti Kalender'in lideri Celalettin Keleş bölücülüğe savaş açtı.

İşçi Partisi Genel Başkan Yarımcısı Ali Mercan, Mardin'de iki Kürt aşiretinin liderlerini ziyaret etti, açılım ile ilgili düşüncelerini dinledi.

"Kürt meselesinin üstesinden Türk'üyle Kürdü ile geleceğiz" diyen aşiret liderleri, Türkiye üzerindeki kelepçeleri kırmakta kararlı...

AKP hükümetinin bölünme senaryosunun baş rolünde olduğunu söyleyen Abdülkadir Yıldız ile Celalettin Keleş, Türk halkına seslendi.

Açılım sürecinin ABD kontrolünde olduğunu söyleyen Güneydoğu'nun önce gelen iki önemli ismi, hedefin "Irak ve Suriye üzerinde Türkiye'yi bölmek" olduğunu belirtti.

Dekorya aşireti lideri Abdülkadir Yıldız, özgürleşmenin birleşmekten geçtiğini bölünmenin ise Kürt halkını köleleştireceğini ifade etti.

Kalender aşiretinin lideri Keleş ve Dekorya aşireti lideri Yıldız'ın Türk milletine bir de çağrısı oldu.

Haber-Kamera: İlyas GÜMRÜKÇÜ

ulusalkanal.com.tr

AKP işçi partisi mardin açılım süreci Ali Mercan