BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura, Suriye devlet heyetiyle bir araya geldi

Bir yandan sahada yaptığı askeri operasyonlarla kritik zaferler kazanan Suriye, bir yandan da Cenevre masasında mücadele ediyor. Suriye devlet heyeti bugün bir kez daha Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile görüştü. Riyad grubu adına toplantılara katılan Yüksek Müzakere Komisyonu da resmi olarak görüşmelere başladı.

BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura, Suriye devlet heyetiyle bir araya geldi

Suriye krizinin çözümü için yapılan Cenevre görüşmlerinde Şam heyeti bir kez daha Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Stephan De Mistura ile görüştü. Görüşme sonrası Suriye devlet heyetine başkanlık eden Suriye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Beşar Caferi açıklamalarda bulundu. Caferi, görüşmelerin henüz hazırlık aşamasında olduğunu ve muhalefetle dolaylı görüşmeler başladığında tüm konuların ele alınacağını söyledi.

Caferi ayrıca, muhalefet heyetinden Suriye’deki terör saldırılarını kınayan bir açıklama beklediklerini de ifade etti.

150'den fazla terör örgütü temsilen Cenevre'ye giden Riyad grubu da resmi olarak görüşmelere başladı. Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, muhaliflerle yaptığı ön görüşmenin ardından görüşmelerin resmen başladığını açıkladı.

Riyad grubu ile görüşmesinden sonra açıklama yapan Mistura, "Cenevre görüşmelerinin başlamasıyla ateşkesin sağlanmasına yönelik ciddi görüşmelerin başlaması gerek" dedi.

Ateşkes görüşmelerinin Uluslararası Suriye Destek Grubu ülkelerinin katılımıyla başlayacağını söyleyen De Mistura, hedeflerinin öncelikle görüşmeleri kesintiye uğratmadan devam ettirmek olduğunu ifade etti.

Öte yandan Cenevre görüşmeleri ile ilgili Moskova'dan da yeni bir açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, görüşmelere Ceyş'ül İslam ve Ahrar'uş Şam temsilcilerinin katılması konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.

ulusalkanal.com.tr