Yasaklı kuş kara propaganda aracı oldu

Sosyal Medyaya Yasaklar Getiren AKP, Konu Rakip Belediye Başkan Adayları Olunca Yasak Dinlemiyor

Yasaklı kuş kara propaganda aracı oldu

Yerel seçimlerde bir çok belediyeyi kaybedeceğini anlayan AKP, yasaklar ve engellemeler getirdiği sosyal medyayı konu rakipler olunca usulsüzce kullanmayı sürdürüyor. Rakip belediye başkan adayları adına sahte twitter, facebook hesapları ve internet adresleri açarak, rakiplerinin kişilik haklarını ihlal etmekle kalmayıp, yayın yoluyla hakaretler ederek, halkın gözünde küçük düşürmeye çalıştıkları artık belgelendi. Başbakan Erdoğan'ın hedef aldığı sosyal medyayı sınırsızca kullanmaktan geri kalmayan ve sahte hesaplarla internet kullanıcılarını aldatmaya çalışan kişinin AKP'nin Sosyal Medya Danışmanı Emin Şen olduğu ortaya çıktı. Konusunda uzman olan Şen'in Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı, aynı zamanda CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mustafa Akaydın adına açtığı sahte hesaplar ve internet adresi yargıya taşındı. Antalya 2. Sulh Ceza Mahkemesi, Şen'in Akaydın adına açtığı hesaplara ve internet sitesine erişimin engellenmesine karar verdi. Kendi yasaklarını tanımayan AKP zihniyeti mahkeme kararını da tanımadı. Karar ortada olmasına rağmen sahte hesaplar ve internet sitesi hala aktif.

Mahkeme Erişimi Engelledi

'hocaninbirbildigivar.com' adlı internet sitesi, 'Akaydın hoca' adlı facebook hesabı ve 'Hoca Akaydın' adlı twitter hesaplarını açan Sosyal Medya 360 Reklam ve Organizasyon Şirketi'nin Genel Müdürü Emin Şen, bu hesaplar ve web sitesi aracılığıyla Başkan Akaydın'ın ağzından hakaret ve küfür içerikli paylaşımlar yaptığı ve Akaydın'ın kişilik haklarını ihlal ettiği mahkeme kararı ile belgelendi. Antalya 2. Sulh Ceza Mahkemesi 11 Mart 2014 tarihli kararıyla bu hesaplara erişimin engellenmesine karar verdi. Karar ortada fakat sahte hesaplarla ve internet adresiyle yürütülen çirkin faaliyet sürüyor. Sahte twitter ve facebook hesaplarıyla Başkan Akaydın'ın ağzından küfür içerikli ve kamuoyunu yanıltıcı paylaşımlar yapan kişinin Başbakan Erdoğan'ın ve AKP Siyaset Okulu'nun Sosyal Medya Danışmanı Emin Şen olduğu ortaya çıktı. Bu paylaşımlarla Başkan Akaydın'ın kişilik haklarını ihlal ettiğine hükmeden Mahkeme kararını Şen'in ne zaman dikkate alacağı ise merak konusu oldu.

Seçim Kurulları O Broşürlere Dağıtım Yasağı Getirdi

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya mitinginde Başkan Akaydın aleyhine elinde tutup sallayarak kamuoyuna gösterdiği bazı gazete haberleri de AKP'liler tarafından seçim malzemesi yapıldı. Broşürlerin Antalya'nın ilçelerinde AKP'nin seçim kampanyası ve propagandası kapsamında dağıtıldığı öğrenildi. Başkan Akaydın adına Avukatları 'kişilik haklarına saldırı oluşturduğu, gerçeğe aykırı şekilde toplumda infial uyandırma amaçlı basılıp dağıtıldığı gerekçesiyle, bu broşürlerin seçim yasakları kapsamında basımının ve dağıtımının yasaklanması' için Seçim Kurulu'na başvuruda bulundu. Seçim Kurulları bu broşürlerin basımının ve dağıtımının önlenmesine karar verdi. Bu karar başta AKP olmak üzere tüm siyasi partilere tebliğ edildi.

Kara Propaganda'ya Yanıt 30 Mart'ta

Başkan Akaydın konu ile ilgili olarak kendisi hakkında 'kara propaganda' yapıldığını söyledi. Akaydın; "Seçimi kaybetmenin korkusu ve telaşı içinde olan Sayın Türel bir kara propaganda sitiline doğru gitmiştir. Benim hakkımda din istismarı üzerinden kara propaganda yapılıyor. Bence din üstünden siyaset yapmak Allah ile aldatmaktır. İslam'a karşı yapılabilecek en büyük günahlardan biridir. Bu bana karşı yapılan çok ciddi bir kul hakkı sataşmasıdır. Bir zulümdür. Gıybet ve kul hakkı yemek İslam'daki en büyük suçlardan biridir. Sayın Menderes Türel şimdi bu suçu işliyor. Bu ayıplı siyaset kimseyi bir yere götürmez" ifadelerini kullandı. Başkan Akaydın, Antalyalıların sandıkta buna en güzel cevabı vereceğini belirtti.

Haber: Devrim Dönmez, İbrahim Koçak

ulusalkanal.com.tr