3. Havalimanı taşınıyor mu?

AKP hükümetinin "dev proje" olarak sunduğu 3'üncü havalimanında sorun çıktı. Havalimanının yapılmak istendiği alanın zemini balçık, üstelik projesi de hala onaylanmadı! Eğer sorunlar çözülemezse, havalimanı başka bir yere taşınacak.

3. Havalimanı taşınıyor mu?

İhalesi 18 ay önce sona eren 3. havalimanının, hala başlamayan inşaatının başka bir alana taşınacağı iddia edildi.

İddia, HaberTürk Gazetesi yazarı Fatih Altaylı'ya ait.

Altaylı eski bir bürokrata dayandırdığı bilgilere göre, projede hiç bir adım atılamadı. Nedeni ise arazide yaşanan sıkıntılar. Arazi oldukça bozuk. Zeminde sert toprak değil, balçık var. İnşaat için bu alana dolgu yapılması gerekiyor. Alanda milyonlarca metreküp kazı ve dolgu çalışması yapılması şart. Ancak henüz bir kazma bile vurulmuş değil. Eski bürokratın verdiği bilgiye göre, ayda 40 milyon metreküp kazı yapılsa bile, sadece dolgu çalışmaları 2 yıl sürecek.

Ancak ortada daha da vahim bir sorun var. Bürokratın iddiasına göre, havalimanının henüz projesi bile yok.

Bürokratın verdiği bilgiye göre, proje yapılsa bile inecek uçaklar sürekli Bulgar hava sahasını kullanacak. Bulgar hava sahasının kullanılabilmesi için de Bulgaristan Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nden yüklü miktarda para istiyor.

Projenin her aşamasında sorunlar olduğu ifade edilen bilgilerde havalimanın başka bir yere taşınmasının düşünüldüğü belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

habertürk 3.havalimanı