Yöresel tat Kavut

Kavut, yani Çoban helvası... Bu ismi daha önce duyanlar vardır. Ancak biz duymayanlar için yeniden ekranlarına getirilem. Mersin'in Anamur ve Bozyazı çevresine ait yöresel bir lezzet. Faydası ise saymakla bitmiyor.

Keçiboynuzu, yer fıstığı ve susam birleşti yöresel tat Kavut ortaya çıktı.

Kavut, Mersin'in Anamur ve Bozyazı çevresine ait bir tat. Bu lezzet susam, keçiboynuzu, akdarı ve yer fıstığının helva kıvamına gelinceye kadar dibekte dövülmesiyle elde ediliyor.

Çobanlar dağda uzun süre kalacaklarında yanlarına kavut alırmış. Elli gram kavut, günlük besin ihtiyacını karşılamaya yetiyor.

Yöre halkı ayrıca kavuta çoban helvasıda diyor. Kavutun faydaları ise saymakla bitmiyor.

Emekli tarih öğretmeni Begüm Balcı, bu ürünü hem yapıyor hemde satıyor.

ulusal.com.tr