Milli Eğitim Bakanlığı yeni döneme hazırlanmaya başladı

Koronavirüs nedeniyle okulların ne zaman açılacağı netleşmedi ancak Milli Eğitim Bakanlığı yeni döneme hazırlanmaya başladı. Bu kapsamda sosyal mesafe kuralının sınıflarda nasıl uygulanacağına ilişkin çalışma yapılıyor. Bakanlık, derslerde düzenin değişmesi ihtimaline karşı yeni sıralar için ihaleye çıktı. Öğrenciler arası temasın azaltılması adına sınıfların ikiye bölünmesi de seçenekler arasında.

Milli Eğitim Bakanlığı yeni döneme hazırlanmaya başladı

Normalleşme takvimine uygun eğitim için çalışmalara hız verildi.

Kovid-19 nedeniyle okullar, 16 Mart’ta uzaktan eğitime geçti. Ders zilinin ne zaman çalacağı ise henüz netleşmedi. Ancak okula dönüş hazırlıkları şimdiden başladı.

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı, okulları beş başlık ile yeni döneme hazırlıyor. Okula dönüş ve salgın sonrası önlemler öncelikli konular. Yaş gruplarına göre yapılacaklar, velilere yönelik çalışmalar ve fiziksel ortamın dönüştürülmesi üzerinde de çalışılıyor.

Sınıflarda sosyal mesafe kuralına uygun bir oturma düzeni konusunda hazırlıklar yapılıyor. Bakanlık, oluşabilecek ihtiyacı da göz önüne alarak şimdiden yeni sıralar için ihaleye çıktı.

Düşünülen formüllerden birisi de öğrenciler arası teması azaltmak için sınıfların ikiye bölünmesi.

Ayrıca hijyen kuralları ve maske diğer alanlarda olduğu gibi yeni eğitim döneminde de önemini koruyacak. Ancak standart maskelerin ana sınıfı ve lise son arasındaki her öğrenciye uyumlu olmayacağı düşünülüyor. Bu nedenle öğrencilere dağıtılacak maskenin şekil, büyüklüğü ve sayısı konusunda da simülasyonlar yapılıyor.

Öte yandan MEB, salgın sonrası öğrenci, veli ve öğretmenlere yönelik kılavuzlar hazırlayacak. Bu sayede önemlere ilişkin akıllarda oluşabilecek sorulara cevap verilecek.

ulusal.com.tr

koronavirüs milli eğitim bakanlığı