Teröristler karakola saldırdı! Çatışma devam ediyor!

PKK'lılar Muş'ta askeri aracın geçişi sırasında bombalı saldırı düzenledi. Olayda 6 asker yaralandı. Benzer şekilde Şırnak Cizre'de yola tuzakladığı bombayla askere saldıran teröristler, Silopi ilçesinde ise polise ateş açtı.

Teröristler karakola saldırdı! Çatışma devam ediyor!

Tunceli çarşı merkezinde Şehit Nahit Bulut Polis karakoluna PKK'lı teröristler tarafından saldırı düzenlendi, saldırı sonrası çatışma çıktı. Çatışmada 2 PKK'lı terörist öldürüldü.

Muş ile Bulanık İlçesi arasındaki karayolunda PKK'lıların daha önceden menfeze yerleştirdiği bomba, askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatıldı. Menfez üzerindeki zırhlı araç, patlamayla birlikte şarampole yuvarlandı. Araçta bulunan 6 asker yaralandı.

Van'ın Başkale ilçesi'nde İran sınırındaki 2 karakol arasında arama-tarama çalışması yapan askere bombalı saldırı düzenlendi. PKK'lılar tarafından daha önceden yola döşenen mayın uzaktan kumanda ile patlatıldı, olayda 1 asker yaralandı. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Şırnak şehir merkezinde aynı zamanda taksicilik yaptığı belirtilen Atatürk Mahallesi muhtarı, şehir merkezinde yolcu olarak aldığı uzman çavuşu istediği yere götürmek için yola çıktı. Seyir halindeyken arabaya açılan ateş sonucu aracın şoförü hayatını kaybetti, uzman çavuş ise ağır yaralandı. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

PKK'lılar Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki Garnizon Komutanlığı'na 250 metre mesafede bulunan yola tuzakladıkları bombayı, askeri zırhlı araçlardan oluşan konvoyun geçişi sırasında patlattı. Saldırıda iki zırhlı araç ile park halindeki iki sivil araçta büyük hasar meydana gelirken, patlamanın olduğu bölgede 2 metre derinliğinde ve yaklaşık 3 metre genişliğinde, bir çukur oluştu.

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde bir TIR'ı gasp eden PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri ile olaya müdahale eden polis ekipleri arasında çatışma çıktı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Öte yandan Mersin merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonlarda, aralarında terör örgütü üyelerinin de bulunduğu çok sayıda kişiye silah sattıkları belirlenen 22 kişi gözaltına alındı. Yapılan operasyonlarda çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

ulusalkanal.com.tr