Bayram sonrası normalleşme planları

Bayram sonrası normalleşme çalışmaları kapsamında salgın önlemleri yeniden ele alınacak. Bu süreçte vaka sayısını sıfıra indiren kentlerin korunması için ‘tersine karantina’ uygulaması gündeme gelecek. Alışveriş merkezleri de bu ay yeni bir düzenle açılacak. Ayrıntıları haberimizde izliyoruz.

Bayram sonrası normalleşme planları

Bazı kentlere tersine karantina uygulaması gelecek. Alışveriş merkezleri bu ay kademeli olarak açılacak.

Türkiye’de bayram sonrası normalleşme çalışmaları kapsamında salgın önlemleri yeniden ele alınacak. Bayram sonrasına kadar vaka sayısını sıfıra indiren kentler için “tersine karantina” uygulaması yapılacak. Edinilen bilgilere göre bu illerde temel önlemler alınacak. Sosyal hayatın yeniden başlatılması gündeme gelebilecek. Bu kentlerde iş yerlerinin açılması söz konusu olabilecek.

Bu iller ancak kendileriyle benzer verilere sahip komşu şehirlerle iletişime geçebilecek. Veya sadece il sınırları içerisinde serbestlik sağlanacak. Şehirlerarası hareketliliğe izin verilmeyecek. Böylelikle bu kentler diğer illerden korunmuş olacak.

Bir süredir Gümüşhane, Bartın, Burdur, Tunceli gibi illerde yeni vaka görülmüyor. Bu durumda bulunan il sayısının da 15 civarında olduğu ifade ediliyor.

Ayrıca normalleşme adımları kapsamında kapanan alışveriş merkezlerinin bu ay kademeli bir şekilde açılması bekleniyor. AVM’lere giren tüketiciler yeni bir düzenle karşılaşacak. Vatandaşlar dolaşırkenoklarla yönlendirilecek, patikalar oluşturulacak.

Geriye dönmek ya da istenilen bölüme geçmek söz konusu olmayacak. Kasaların önlerinde iki metre aralıklı çizgiler ya da kareler çizilerek sosyal mesafe korunmaya çalışılacak. Sosyal mesafe korunmazsa da alarmlar çalacak.

Olası bir Kovid-19 hastasının tespiti için termal kamera kullanılacak. Güvenlik görevlileri ateşi yüksek olanları ve maske kurallarına uymayanları içeri almama hakkına sahip olacak. Bazı alışveriş merkezlerinin 11 Mayıs gibi açılması bekleniyor.

ulusal.com.tr

vaka normalleşme