Erdoğan ile hükümet arasındaki kriz derinleşiyor

Dün Denizli'de, "Konu mankeni olmam" diyen Erdoğan, yine dikkat çeken açıklamalar yaptı. Erdoğan, izleme kurulunun ardundan bu kez de Dolmabahçe mutabaktına sert ifadelerle yüklendi, "Ben oradaki toplantıyı doğru bulmuyorum" dedi. Cumhurbaşkanı her şeyin kendisine söylenmediğini savundu. Ada'ya gönderilecek heyetin Öcalan'ın meşruiyetini artıracağını belirten Erdoğan, "Bu tam bir felakettir" diye konuştu.

Erdoğan ile hükümet arasındaki kriz derinleşiyor

Terör örgütü PKK ile müzakereleri Başbakanlığı döneminde başlatan isimdi Erdoğan… Ancak hükümetle arası açıldı, kriz karşılıklı açıklamalara dönüştü.

Yaklaşan seçimler öncesi AKP'den kaçmaya başlayan Milliyetçi oyları geri kazanabilmek için çıkışlar yapan Erdoğan'la hükümetle arasındaki kriz açılım süreci üzerinden kamuoyuna yansıdı.

Erdoğan, 3 yıl önce Başbakanlığı döneminde bizzat kurduğu akiller heyetinin İmralı'ya İzleme Kurulu olarak gitmesine tepki gösterdi önce.

Hükümete yönelik sert sözlerini Denizli'de de sürdürdü.

Açıklamalar bununla da sınırlı değildi. Erdoğan'ın, Ukrayna dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada, açılımın başına geçirdiği ve attığı her adımdan haberi olan Yalçın Akdoğan'ın Dolmabahçe'de HDP ile verdiği pozu da doğru bulmadı.

Erdoğan'ın söylediği sözler hükümet açısından yine yenilir yutulur türden değildi.

"Bir metin okunmadı, iki metin okundu. Onların okuduğu metin ile Yalçın (Akdoğan) Bey'in okuduğu metin birbirinden tamamen ayrı. Ben oradaki toplantıyı da doğru bulmuyorum. Başbakan Yardımcısı'yla, şu an parlamento içinde olan bir grubun yan yana o resmi vermesini şahsen doğru bulmuyorum"

Erdoğan, kendisine her konuda bilgi verilmediğini söyledi, sözü Başkanlık sistemine getirdi.

"Hükümetle ile Cumhurbaşkanı her an her konuyu görüşüyor diye bir şey yok. O dediğiniz başkanlık sistemine geçtiğimiz zaman olabilir. Başkanlık sistemine geçmeden olmuyor"

Kendi kurduğu akil insanlar heyetinin İmralı'ya gönderilmesini bir felaket olarak niteleyen Erdoğan "Bu Ada'nın meşruiyetini artırma adımıdır. Dolayısıyla bu tehlikeli bir adımdır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı, Kürtçe'nin zorunlu ders olamayacağını da vurgularken akıllarda Bülent Arınç'ın Erdoğan'ı yalanladığı o sözler kaldı.

ulusalkanal.com.tr

hdp hükümet cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bülent arınç polemik siyasi kriz