ÖSO çaresiz!

Türkiye’den Ayn El Arab’a geçen ÖSO komutanı Abdülcabbar el-Okaidi durumun beklediklerinden kötü olduğunu söyledi. Kentin yarısından fazlasının da IŞİD ‘in elinde olduğunu belirtti. ÖSO'nun başka bir komutanı Nizar El Hatip de İstanbul'da yaptığı açıklamada ÖSO'nun eğitimi konusunda henüz bir anlaşmaya varılmadığını söyledi.

ÖSO çaresiz!

IŞİD'le savaşmak üzere Suriye'ye geçen Özgür Suriye ordusu IŞİD karşısında çaresiz Ayn El Arap’taki ÖSO komutanı Abdülcabbar el-Okaidi de durumun vahim olduğunu söyledi.

İngiliz Daily Telegraph gazetesine konuşan el-Okaidi, Ayn El Arab'ta karşılaştıkları tablonun beklediklerinden daha kötü olduğunu söyledi. El-Okaidi şehrin yarısından fazlasının IŞİD’in elinde olduğunu vurguladı.

ÖSO komutanı bombardımanların da IŞİD'i durdurmadığı görüşünde. El-Okaidi koalisyonun yapmış olduğu saldırıların sanıldığı kadar etkili olmadığını söyledi.

Öte yandan ÖSO'ya bağlı olarak Suriye'de çatışan Özgürlük şafağı tugaylarının komutanı Nizar El Hatip İstanbul'da kameraların karşısına geçti.

Ayn El Arap'ta 200 militanın bulunduğunu belirten El Hatip, ÖSO'nun eğitimi konusunda henüz anlaşmaya varılmadığını söyledi. “Henüz eğitim verilmedi” diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr