Para karşılığı tez hazırlayanlara suç duyurusu

Türkiye'de para karşılığı ödev yaptırma ve tez yazdırma sektöre dönüştü. Yüksek Öğretim Kurulu, harekete geçti. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Bu kişilerin hem unvanları düşmeli hem de akademi camiasından uzaklaştırılmalılar" dedi.

Para karşılığı tez hazırlayanlara suç duyurusu

Parayla üniversitelerde para karşılığı tez yazımı Türkiye'de büyük bir pazar haline geldi. Yüksek Öğretim Kurulu, parayla tez ve ödev hazırlanmasına karşı harekete geçti.

Yükseköğretim Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

- Bu durum akademinin canını acıtan bir şey. Olayın savcılığa intikali bu süreçlerin başlangıcıdır. Bu internet sitelerinin çoğunun, suç duyurusunda bulunulmasının hemen akabinde kapanması, girişimimizin henüz daha ilk anda ne denli caydırıcı olduğunu gösteriyor. Yargı süreçlerine güveniyoruz.

- Bu konuda dikkatimizi yoğunlaştırmamız gereken husus, sadece tez hazırlatan firmalar ve tezlerini bu şekilde hazırlayanlar değil, iddia edildiği gibi akademide bu gayri kanuni işlere karışanlar varsa bunların da bir an önce temizlenmesi.

- Bu kişilerin hem unvanları düşmeli hem de akademi camiasından uzaklaştırılmalılar.

- Biz bu hususta akademi camiasının da gerekli hassasiyeti göstereceğine, gerektiğinde ve şahit oldukları durumlar söz konusu olduğunda akademinin namusuna uzanan bu elleri kırma noktasında savcılığa yardımcı olacaklarına inanıyoruz.

türkiye üniversite yargı Yüksek Öğretim Kurulu tez