Kremlin Sözcüsü’nden Türkiye ile ilgili açıklama

Rusya Devlet BaşkanI Vladimir Putin'in sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus liderin Erivan'daki törenlerde yaptığı konuşma ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın ifadelerinin Putin'e aktarıldığını belirten Peskov, Putin'in törende "soykırım" demediğini vurguladı

Kremlin Sözcüsü’nden Türkiye ile ilgili açıklama

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Nisan'da Erivan'da yaptığı konuşmayala ilgili Kremlin'den yeni bir açıklama geldi. Açıklamada, Putin'in "Soykırım" ifadesini kullanmadığı belirtildi.

Putin Erivan'da yaptığı konuşmada 1915 olayları için "Bir buçuk milyondan fazla insanın hayatını kaybettiği büyük bir trajedi" demişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Putin'ın açıklamalarına tepki göstermişti.

Erdoğan'dan sonra Putin'in sözcüsü Dmitriy Peskov yeni bir açıklama yaptı. Peskov, Erdoğan'ın sözlerini Putin'e aktardıklarını belirtti. Peskov, Rus liderin Erivan'da "soykırım" ifadesini kullanmadığını vurguladı.

Türkiye ve Rusya'nın çok taraflı işbirliği için önemli adımlar attığını belirten Peskov, "İlişkilerin gelişmesinin bizim için büyük önem taşıdığını bildirmiştik. İlişkilerimizin önce olduğu gibi aynı şekilde adım adım gelişmesini ümit ediyoruz." dedi.

ulusalkanal.com.tr

türkiye rusya Putin Ermenistan