ABD, Suriye'ye 50 ton silah ve cephane indirdi

Eğit donat projesi iflas eden Amerika, Suriye'de yeni bir planı devreye koydu. Amerikan uçakları, PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD ile silahlı arap gruplara gece saatlerinde gizlice 50 ton silah ve cephane indirdi. Uçakların İncirlik'ten havalandığı iddia edildi.

ABD, Suriye'ye 50 ton silah ve cephane indirdi

Eğit donat programı çöken Obama, Suriye'de yeni bir strateji belirledi. Yeni plan PYD'nin yanı sıra bazı Arap güçleri de kullanmak oldu. Bu amaçla PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'ye yakınlığıyla bilinen arap gruplar "Suriye Demokratik Güçleri" adı altında birleşti.

Planını hızlı bir şekilde devreye sokan Amerika, kurduğu yeni oluşuma gizli bir operasyonla silah verdi. Amerikan askeri nakliye uçakları gece saatlerinde, Suriye'nin kuzeyindeki Haseke bölgesine 50 ton silah ve cephane indirdi.

Haseke, YPG ve YPJ ile silahlı Arap grupların kontrolündeki bir bölge. Aynı zamanda sözde Cizire kantonu adı verilen yönetim biriminin de parçası.

CNN'e göre silah ve cephane YPG ve YPJ ile resmen ittifakını açıklayan Suriye Arap Koalisyonu'na iletildi. Savaş uçaklarının eşlik ettiği C-17 tipi nakliye uçakları gece saatlerinde 112 palet silah ve cephaneyi, Haseke'ye indirdi. Mühimmat içinde küçük silahlar ve el bombaları bulunduğu belirtiliyor.

Adının gizli kalmasını isteyen bir Amerikalı yetkili "Bütün cephane dost güçlerin eline geçti" diyerek haberi doğruladı.

Bu arada silahları taşıyan uçakların İncirlik'ten havalandığı öne sürüldü. Eskortluk yapan savaş uçaklarının uçuş mesafesi dikkate alındığında bu iddia ağırlık kazanıyor.

ulusalkanal.com.tr