F tipi örgüt elemanlarının bilgisayarlarında ABD ile irtibatı saptayan belgelere ulaşıldı

Temyiz duruşması yarın yapılacak olan Ergenekon davası ile ilgili önemli bilgiler ortaya çıktı. F tipine yönelik operasyonlarda ele geçirilen dosyalarda; örgütün, Ergenekon tertiplerini CIA ile birlikte organize ettiğini gösteren bilgilere ulaşıldı.

F tipi örgüt elemanlarının bilgisayarlarında ABD ile irtibatı saptayan belgelere ulaşıldı

F tipine yönelik operasyonlarda Ergenekon ve Balyoz gibi kumpas davalarına dair önemli belgeler ele geçirildi. Operasyonlarda; F tipi örgütün tertipleri CIA ile birlikte düzenlediğine dair belgelere ulaşıldı.

Aydınlık gazetesinin İçişleri Bakanlığı yetkililerinden edindiği bilgilere göre, F tipi örgüt üyelerine ait bilgisayarlarda özel programlarla gizlenen dosyalar bulundu. Bu dosyaların birinde Ergenekon, Balyoz tertipleri ile ilgili olarak ABD bağlantılı belgeler ele geçirildi.

Operasyonların başlamasından önceki tarihlere ait belgelerde, Ergenekon ve Balyoz kumpaslarında hedef alınan kişilerin listesinin olduğu belirlendi.

Yetkililer, ABD bağlantılı belgelerin bütün işlerin CIA ile birlikte düzenlendiğini saptadığını ifade etti.

Aydınlık'a konuşan İçişleri Bakanlığı yetkilileri; “Örgüt imamlarının bir ayağı hep ABD’de olmuş. Özellikle emniyet, MİT ve yargıdaki elemanları Amerika’yı su yolu yapmış" dedi.

Yetkililer, örgüt imamlarının ABD'de CIA ajanları ile toplantı yaptığını, bazı örgüt elemanlarının itiraflarda bulunduğunu belirtti.

Ergenekon davasının temyiz duruşması yarın yapılacak. Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi'nde görülecek olan duruşmaya 62 anık katılacak.

ulusalkanal.com.tr