Polis, ifadesinde o bilgiyi saklamış!

İstanbul Okmeydanı’ndaki cemevi bahçesinde Uğur Kurt'un ölümüne neden olan Polis Memuru'nun yargılaması başladı. Tutuksuz sanık polis için, “Olası kastla adam öldürmek” suçlamasıyla 20 yıldan 25 yıla kadar ağır hapsi isteniyor. Bu arada sanık polisle ilgili önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. Uğur Kurt'un öldürüldüğü yerde olay yeri incelemesine o poliste katılmış ancak ifadesinde bu bilgiyi saklamış.

Polis, ifadesinde o bilgiyi saklamış!

Uğur Kurt'un öldürülmesi ile ilgili yargılama başladı.

İstanbul 11'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Kurt’un ölümüne neden olan tutuksuz sanık polis memuru S.K., “Olası kastla adam öldürmek” suçlamasıyla 20 yıldan 25 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Sanık Polis ile ilgili yeni bir bilgi de ortaya çıktı. Radikal'in haberine göre, sanık polis S.K.’nın, olay yeri inceleme işlemine katıldığı ve savcılığa verdiği ifadede bunu sakladığı anlaşıldı. Kurt Ailesi’nin avukatı Aslı Kazan Gilmore, kriminal incelemeye şüpheli polisin katılmasının asla kabul edilemeyeceğini söyledi.

İstanbul Beyoğlu Belediyesi’nde taşeron temizlik işçisi olarak çalışan ve 2 yaşında bir erkek çocuk babası olan Uğur Kurt, 22 Mayıs 2014 tarihinde hayatını kaybetti. Kurt, İstanbul Okmeydanı’nda cemevi bahçesinde bir cenaze töreni için beklerken başına polis kurşunu isabet etmişti.

ulusalkanal.com.tr