Hrant Dink cinayeti davasında sıcak gelişme

Hrant Dink'in öldürülmesinde rolü olan kamu görevlilieri hakkında hazırlanan iddianame mahkemeye gönderildi. İddianamede tutuklu polis şefleri ile birlikte görevdeki Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Enginç Dinç'in de şüpheliler arasında yer aldığı öğrenildi

Hrant Dink cinayeti davasında sıcak gelişme

Gazeteci Hrant Dink suikastinde yeni bir gelişme yaşandı, kamu görevlilerinin rolü iddianamesi onaylandı.

Başsavcılık iddanameyi mahkemeye gönderdi. İstanbul 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamenin Dink davası ile birleştirilmesi talep edildi. Böylece Savcı Gökalp Kökçü'nün hazırladığı 160 sayfalık iddianame başsavcılığa 3'üncü gönderilişinde onaylanmış oldu.

Dink iddianamesi, 3 emniyet müdürünün şüpheli yapılmaması için savcıya baskı yapıldığı tartışmasıyla gündeme gelmişti. Savcının görevdeki İstihbarat Daire Başkanı Enginç Dinç, eski İstanbul İstihbarat Müdürü Ahmet İlhan Güler ve eski Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay'la ilgili suçlamalarda bir değişiklik yapmadığı öğrenildi.

İddianamede Ulusal Kanal'ın ortaya çıkardığı İstihbarat Daire Başkanlığı bünyesinde Ulusalcılığa karşı kurulan yasa dışı C-5 büronun faaliyetleri anlatıldı. F tipi polis şefleri Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer'in cinayetteki rolü vurgulandı. İddianamede F tipi örgütün önceden tüm ayrıntıları bilinen Dink suikastini, asıl amacına ulaşabilmek için araç olarak kullandığı tespit edildi.

Savcı, soruşturmanın suikast günü tetikçi Ogün Samast’ı takip eden istihbaratçılarla ilgili bölümünü ise ayırdı. Dosyanın ayrılma gerekçesinde cinayet sırasıda bölgede bulunan istihbratçıların henüz tespit edilemediği belirtildi.

HABER: ÖZER SÜRMELİ

ulusalkanal.com.tr