Yurdun dört bir yanında balıkçı tekneleri ile denize açıldı
15 Nisan'da başlayan av yasağı sona erdi, balıkçılar "vira bismillah" diyerek denize açıldı. Ava çıkan balıkçılardan kiminin yüzü güldü, kimi ise kötü hava şartları nedeniyle ilk gün umduğunu bulamadı.
Av yasağının bitmesini dört gözle bekleyen balıkçılar sonunda "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı.
15 Nisan'da başlayan av yasağı, 1 Eylül itibariyle sona erdi. Günlerdir hazırlık yapan balıkçılar tekne ve gırgırlarla ava çıktı.
Türkiye genelinde Su Ürünleri Av Sezonu açılışı için törenler düzenlendi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Rumeli Feneri'nde düzenlenen programa katıldı.
İstanbul'un Büyükçekmece ilçesindeki balıkçılar da sezon açılışı öncesi bir araya geldi.
Rize, Ordu, Balıkesir, Çanakkale, Trabzon, Samsun, Düzce, Zonguldak'ta da balıkçılar sezonun ilk avı için denize açıldı.
Tekneler, Rize limanından geleneksel bir şekilde tabancalarla havaya ateş açılarak uğurlandı. Balıkçılar, bu yıl denizde palamutun bol olmasını beklediklerini belirtti.
Balıkesir'de "Vira Bismillah" diyen balıkçı esnafının ilk geceden yüzü güldü.
Marmara Denizi'nde şiddetli rüzgara rağmen gece yarısı itibarı ile balıkçı tekneleri ve gırgırların sesi yankılanmaya başladı. Marmara'da yakalanan ilk balık hamsi olurken, balıkçılar yeni sezondan ümitli.
1 Eylül itibariyle av yasağının sona ermesinin ardından, İzmir'in Foça ilçesindeki balıkçılar saatte 80 kilometre esen fırtınaya aldırış etmeyerek ava çıktı.
Hava muhalefeti dolayısıyla avlanamayan balıkçılar da vardı.
Gece umduğunu bulamayan Samsunlu balıkçılar, sabah bir kez daha denize açıldı.
Ordu'da ava çıkan balıkçılar, yarı yoldan geri döndü. Balıkçılar, sert hava koşulları nedeniyle Ordu Kumbaşı Limanı'na demir atmak zorunda kaldı.
Düzce'li balıkçılar da şiddetli poyrazdan nasibini aldı. Heyecanla beklenen palamut avı başka bir güne kaldı.
Zonguldaklı balıkçılar ise kurban kesip "Vira Bismillah" dedi.
Bozhane Limanı'nda tören düzenleyen balıkçılar, bereketli bir yıl olacağını söyledi.
Türkiye'de 2014 yılında 537 bin ton su ürünü tüketildi. 2015 yılında bu rakam 672 bin tona yükseldi.
2015 yılında balıkçıların ağlarına 193 bin ton hamsi düşerken, hamsiyi sardalya, istavrit, mezgit, palamut ve lüfer izledi. Çiftlik balığında ise en çok talep gören alabalık oldu.
ulusalkanal.com.tr