IŞİD'in merkezi kentine operasyon: Çok sayıda ölü var

Koalisyon güçleri, IŞİD’in Suriye’deki merkezi Rakka kentine yönelik en büyük hava saldırılarından birini gerçekleştirdi. Operasyonda, en az 22 kişinin öldüğü bildirildi.

IŞİD'in merkezi kentine operasyon: Çok sayıda ölü var

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, IŞİD'in Suriye'deki merkezi olarak bilinen Rakka kentine hava operasyonu düzenledi.

Operasyonlar, Cumartesi gecesi ve Pazar sabaha karşı yoğunlaştı. Koalisyon güçlerinin askeri sözcüsü ABD’li Yarbay Thomas Gilleran, hava saldırılarının, IŞİD’in Suriye ve Irak boyunca hareket kabiliyetine zarar vermek amacıyla gerçekleştirildiğini açıkladı.

Bombardımanın, koalisyon güçlerinin Suriye’de şimdiye kadar yaptığı en büyük operasyonlardan biri olduğu belirtildi. Koalisyon güçleri özellikle Rakka ve çevresindeki IŞİD binaları ile transit yolları hedef aldı.

Merkezi Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, bombardımanda en az 22 kişinin öldüğünü duyurdu. Ölenler arasında biri çocuk 6 sivil olduğu bildirildi. Gözlemevi, kalanların ise IŞİD militanları olduğunu kaydetti. Onlarca kişi ise yaralandı.

Suriye Ordusunun elindeki Halep'e saldıran terör grupları ise başarsızı oldu. Fransız Haber Ajansı AFP, grupların ilerleme kaydedemediklerini duyurdu.

Suriye’nin Lübnan sınırında bulunan kilit konumdaki Zabadani kentinin batısındaki Jamaiyet semtine dün girmişti.

ulusalkanal.com.tr

ışid suriye operasyon çok sayıda ölü var