13 milyon çalışanın maaşından her ay 100 lira kesilecek

Çalışanlara uygulanacak zorunlu bireysel emeklilik tepki çekiyor. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in açıkladığı sistem ile 100 milyar lira ek tasarruf sağlanması bekleniyor ama bu sistem asgari ücretliyi düşündürüyor. Bireysel emeklilik için 45 yaş altındaki tüm çalışanlardan 100 lira kesilecek. 13 milyon çalışan sisteme dahil edilecek.

13 milyon çalışanın maaşından her ay 100 lira kesilecek

13 milyon çalışandan zorla para toplanacak... Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in 45 yaş altındaki çalışanların bireysel emeklilik sistemine otomatik katılımıyla ilgili çalışmaları tepki çekti.

13 milyon çalışanın maaşından her ay 100 lira kesilecek.

Şimşek, bu sistem sayesinde 10 yıllık süre içinde 100 milyar TL'nin üzerinde bir ek tasarrufun ülke ekonomisine kazandırılacağının düşünüldüğünü belitti. Ancak asgari ücretle çalışan insanlardan zorla prim alınarak yapılacak olan tasarrufun vatandaşa faydadan çok zararı olacağına dikkat çekiliyor.

45 yaş altı çalışanlar otomatik olarak kendisini bu sistemin içinde bulacak.

Yani zorunlu olarak 45 yaşın altındaki tüm çalışanlar bireysel emeklilik sistemine dahil olacak. Çalışanların maaşından her ay en az 100 lira kesilecek.

6 ay sistemde kalmaksa zorunlu.

Asgari ücretlilerin eylülde vergi dilimine girdikten sonra maaşlarından ortalama 100 lira eksilecek üstüne zorunlu bireysel emeklilikle 100 lira daha azalacak böylelikle 1300 liralık asgari ücretten 1100 lira kalacak.

6 aylık sürenin ardından çalışanlar isterlerse sistemden ayrılabilecekler. Sistemden ayrıldıktan sonra 2 ay içinde de paraları ödenecek.

ulusalkanal.com.tr