Putin'den Doğu Guta açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Doğu Guta'daki çok sayıda sivilin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın arabuluculuğuyla tahliye edildiğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da olayın yaklaşık bir ay önce yaşandığını ifade etti.

Putin'den Doğu Guta açıklaması

Ankara-Şam hattındaki Suriye koordinesi sürüyor. Son gelişme Doğu Guta için yaşandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Doğu Guta'daki gelişmelere ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Bölgede tahliye koridoru açtıklarını belirten Putin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çok sayıda sivilin tahliyesi için arabuluculuk yaptığını söyledi.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Putin, kaç sivilin ne zaman tahliye edildiğine ilişkinse detaylı bilgi paylaşmadı.

Putin'in açıklamalarına ilişkin Cumhurbaşkanlığı'ndan ilk değerlendirme geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 700 sivil için tahliye işlemlerinin yaklaşık bir ay önce yaşandığını, Putin'in yeni açıkladığını ifade etti.

Kalın, tahliye edilen sivillerin tedavi için Türkiye'ye gelmesini istediklerini ancak Şam'da bir bölgeye kaydırıldıklarını kaydetti.

Türkiye'ye getirilmeleri konusundaki talebin devam edip etmeyeceğine yönelik soruya ise Kalın, "Gelmeleri halinde tedavi amaçlı onları almaya hazırız" diye konuştu.

ulusal.com.tr

rusya erdoğan Putin doğu guta