Para babası polislere inceleme

Emniyet içindeki F tipi operasyon sürerken, örgüt elemanlarının daha önce kapatılan dosyaları yeniden incelenmeye başlandı

Para babası polislere inceleme

Emniyet içindeki F tipi operasyon sürerken, örgüt elemanlarının daha önce kapatılan dosyaları yeniden incelenmeye başlandı

Emniyet Genel Müdürlüğü’nde ve Ankara, İstanbul gibi illerde kritik görevlerde bulunmuş F tipi örgüt elemanı polis müdürleri ile ilgili incelemelerin sürdüğü belirlendi. Ergenekon, Balyoz tertiplerinde de görev alan bu polis müdürleri ile ilgili olarak yapılan incelemelerde, birçoğunun parasal, ahlaki ve sapık ilişkilerden soruşturma geçirdiği, ancak soruşturmaların kapatıldığı tespit edildi.

Aydınlık’a bilgi veren kaynaklar, yapılan incelemelerde belirlenen soruşturma dosyalarının yeniden incelendiğini, kapatılan dosyalarla ilgili evrakların yeniden ele alındığını bildirdiler. Bazı dosyalarla ilgili evrakların dosyadan kaybolduğuna dikkat çeken kaynaklar, sorumlular hakkında işlem başlatılmasının gündeme gelebileceğini ifade ettiler.

Yapılan incelemeler sırasında birçok F tipi örgüt elemanının büyük miktarda mal varlığı olduğunun ortaya çıktığını vurgulayan kaynaklar, “F tipi örgüt elemanı amirlerin mal varlıkları epeyce yüksek. Bazısı mal varlıklarını yakınlarının üstüne yapmış. Bazısı güvendiği başka birinin üstüne kaydetmiş. Hatta bir tanesi bir arsa almış. Şoförünün üstüne tapu çıkartmış. Ankara’dan tayini çıkınca şoförü üstüne yatmış. Araları bozulmuş. Örnek çok. Şu anda kumar, fuhuş ve uyuşturucu çarkını kuran, örgüte yılda milyarlarca lira kaynak aktaran, bu arada kendi cebini de dolduran C.Ç. hakkında mal varlığı incelemesi başlatılmış durumda” diye konuştu.

EMEKLİLİK BAŞVURULARI BAŞLADI

C.Ç. ile birlikte çalışan Ö.Y.’nin paçasını kurtarmak için “ülkücülere” yaklaştığını, şu anda üst düzey göreve getirilen kişilerin yakın çevresine borç para vererek kendini kurtarma derdine düştüğünü belirten kaynaklar, bazı F tipi emniyetçilerin de emeklilik başvurusunda bulunduğunu bildirdiler.

F TİPİ BAZI EMNİYETÇİLER VE ÖZELLİKLERİ

Ergenekon, Balyoz, Askeri casusluk, ... gibi tertiplerde rol alan F tipi örgüte mensup emniyetçilerin tamamına yakını karanlık ilişki içindeler. Bunlardan bazıları ve yaptıkları işler ana hatlarıyla şöyle:

H.Y: Eski emniyet müdürü. Emniyet içindeki önemli F tipi kadrolardan.FB’li bir futbolcu ile ortak. Ünlü bir kokoreçci dükkanı işletiyorlar. Çok zengin.

R.G:C.Ç. ile yakın akraba. İki çocuğu da Harp Okulunda. Ergenekon tertibinin aktörlerinden.

C.Ç.:F tipi örgütün en zenginlerinden. Örgütün merkezi için yasa dışı gelir sistemini kurdu. Kumar, uyuşturucu, fuhuş rantını örgüt merkezine aktardı. Nakit parasını tefeciler aracılığı ile çalıştırdığı konusunda emniyetin elinde bilgiler var.

T.E.:Eski emniyet müdürlerinden. Ekonomik durumu iyi. Tertiplerde rol aldı. Örgüte çok bağlı. Örgüt talimatıyla istifa etti.

M.E.: Ergenekon, Balyoz tertibinin baş aktörlerinden. Her türlü sahte delil üretme işinde görev aldığı bildiriliyor. İstanbul’daki yasa dışı çarkın elemanlarından.

E.T.:Prof. Dr. Uçkun Geray’ın aralarında bulunduğu Konya operasyonunun tertipçilerinden. Sapık ilişkileri ile ilgili dosyası var. Cinayet Büroda görevli iken yaşanan bir olay dillerde.

M.A.:Ankara’da Şermi Bar’da alkollü olduğu ve kontrol edilemediği için personel tarafından dövülmesiyle tanınıyor. Benzer suçlardan çok sayıda vukuatı var. Yasa dışı gelirle aldığı arsayı şoförünün üzerine tapulamış.

Ö.Y.:F tipi örgütün yasa dışı para kaynaklarının örgütleyicilerinden. Milyonlarca lira nakit parasını tefeciler çalıştırıyor. Şu aralar üst düzeydeki yöneticilere yaranmaya çalışıyor. Ülkücü kesimle temas kurup durumunu kurtarma peşinde. Bu tavrı, “örgütün talimatı” olarak değerlendiriyor!

Aydınlık