Yemen'de Husilere yönelik saldırılar devam ediyor

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait jetler, Yemen'de gece boyunca hava saldırıları düzenledi. Taiz Kenti'nin hedef alındığı bombardımanlarda, özel kuvvetlere ait bir askeri kışla ile Husilere ait bir askeri konvoy hedef alındı.

Yemen'de Husilere yönelik saldırılar devam ediyor

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait askeri jetler, daha önceden belirlenen hedeflere gece boyunca yoğun hava saldırıları düzenlendi.

"Kararlılık Fırtınası" adlı operasyon kapsamında hedef alına yer Taiz kenti oldu.

Yoğun bombardımanda; Ensarullah hareketi militanlarının bulunduğu özel kuvvetlere ait askeri kışla ile Taiz'e doğru giden Husilere ait askeri yardım konvoyu hedef alındı. Vurulan hedefler arasında Husilerin yerleştiği iddia edilen bir spor kulübünün de olduğu belirtildi. Husi militanları yoğun bombardımana uçaksavarlarla karşılık verdi.

Yemen'in Hudeyde kentinde de çatışmalar yaşandı. Husiler ile "Halk Direniş Güçleri" arasında ağır silahların kullanıldığı çatışmada çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı belirtildi. Ancak sayı açıklanmadı.

Siyasi istikrarın sağlanamadığı Yemen'de Husiler, kuzeydeki bazı kentler ile başkent Sana'nın ardından Aden'e yönelmiş, Cumhurbaşkanı Hadi yönetimi Arap Birliği ve uluslararası topluma müdahale çağrısında bulunmuştu. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleride 26 Mart'ta "Kararlılık fırtınası" adı altında Husilere yönelik hava harekatı başlatmıştı.

ulusalkanal.com.tr