Amerika, Suriye'de "federal bölge" girişimlerini hızlandırdı

Bölge ülkelerinin yakınlaşma sinyalinden rahatsızlık duyan Amerika, Suriye'de "federal bölge" girişimlerini hızlandırdı. Reuters'a konuşan terör örgütü PYD'nin yerel konseyi eş başkanı Hadiya Yousef "Suriye'nin kuzeyi için yeni bir anayasanın üç ay veya daha kısa süre içinde tamamlanacağını" söyledi.

Amerika, Suriye'de "federal bölge" girişimlerini hızlandırdı

Suriye'nin kuzeyinde "federal bölge" için Amerika'dan söz alan terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD, federal anayasa çalışmalarına da hız verdi.

Reuters'a konuşan yerel konseyin eş başkanı Hadiya Yousef, "üç ay veya daha kısa bir süre içinde anayasanın tamamlanacağını ve ardından seçimlere gidileceğini" söyledi.

Haberde, "Yeni ele geçirilen toprakların, federal bölgeye dâhil edilmesi konusunun yerel konsey üyeleri tarafından görüşüldüğü" belirtildi.

Bu projenin idaresinden sorumlu olduğu belirtilen yerel konseyin eş başkanı Hadiya Yousef de, "Menbic'in özgürleştirildikten sonra demokratik federal bölgemizin bir parçası olması arzumu dile getirdik" dedi.

ABD'DE OBAMA'YA "ESAD'A SALDIR" ÇAĞRISI

Öte yandan Amerika Dışişleri Bakanlığı'nda görevli 51 diplomat Başkan Barack Obama'ya "Esad'a saldır" çağrısı yaptı. Bildiri imzalayan 51 dilomat, ateşkesin çökmek üzere olduğunu savundu, Suriye hükümetine yönelik askeri saldırılar düzenlenmesi çağrısında bulundu.

SURİYE'DEKİ ATEŞKES GENİŞLETİLİYOR

Rusya ise Suriye'deki ateşkesi genişletiyor. Rusya ateşkesi izleme merkezi, ateşkese bağlılığını ilan eden ve koşullara uyacağını açıklayan silahlı oluşum sayısının 61'e çıkıtığını açıkladı. Suriye'de 152 bölgede ateşkes uygulanıyor.

ulusalkanal.com.tr

amerika suriye