Irak Ordusu: Kerkük, tamamen kontrol altına alındı

Musul operasyonu altıncı gününde... Irak ordusu ve peşmerge kuzeyden, güneyden ve doğudan ilerlemeye devam ediyor. Çatışmaların sürdüğü Bartilla ve Hamdaniye'ye komando birlikleri sevk edildi. Irak'ın Kerkük kentine ise terör örgütü IŞİD'in 100 terörist ile saldırdığı ancak kentin tamamının terör örgütünden temizlendiğini açıkladı.​

Irak Ordusu: Kerkük, tamamen kontrol altına alındı

Irak'ın Musul kentini IŞİD'ten kurtarma operasyonu altıncı gününde... Irak ordusu ve peşmergeler Musul'a güneyden, kuzeyden ve doğudan ilerlemeye çalışıyor.

Bartilla'da keskin nişancı tehlikesi ve Hamdaniye kasabasında çatışmalar sürüupr. Irak ordu birliklerine bağlı komando taburları da Bartilla bölgesine gönderildi.

Ayrıca operasyonun ilk günlerinde ele geçirilen Cakuli köyünde IŞİD'e ait en büyük bomba imalathanelerinde biri bulundu.

Musul operasyonuna ilişkin açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande (Fransua Holand), Musul'un alınmasından sonraki hedeflerinin Rakka olacağını açıkladı.

IŞİD'in Kerkük'e 100 kişilik bir grupla saldırdığı açıklandı. Kentin tamamının terör örgütünden temizlendiği duyuruldu.

IŞİD'in Kerkük saldırısında 10'u güvenlik görevlisi olmak üzere toplam 27 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerden biri ise Türkmenli TV haber müdürü Ahmet Necmettin. Necmettin'in çatışmada iki ateş arasında kaldığı ve IŞİD'li keskin nişancı tarafından vurulduğu iddia ediliyor.

ulusalkanal.com.tr

# Kerkük # musul # ırak ordusu # kontrol altına alındı