Rusya Kovid-19 vaka sayısı 177 bini aştı

Komşumuz Rusya'da, Kovid-19 mücadelesi sürüyor. Ülkede, dört gün arka arkaya 10 binin üzerinde vaka açıklandı. Yeni rekor ise bugün kırıldı. Moskova yönetimi, bir günde 11 bin 231 testin daha pozitif çıktığını duyurdu. Bu, Rusya'da bugüne kadar tespit edilen en yüksek vaka sayısı...

Rusya Kovid-19 vaka sayısı 177 bini aştı

Dost ve komşu ülke Rusya'da, yeni tip koronavirüsle mücadele sürüyor. Vaka sayısında rekor artış yaşanıyor.

Ülkede, dört gün arka arkaya 10 binin üzerinde vaka açıklandı. Yeni rekor bugün kırıldı. Son 24 saatte 11 bin 231 testin daha pozitif çıktığı duyuruldu. Bu, Rusya'da bugüne kadar tespit edilen en yüksek vaka sayısı.

Bu rekor artışla ülkede toplam vaka sayısı 177 bin 160'a çıktı. Rusya, dünyada en çok vakanın görüldüğü beşinci ülke oldu.

Ülkede hayatını kaybedenlerin sayısı 1625'e, iyileşen sayısı da 23 bin 803'e yükseldi. Bugüne kadar 4 milyon 800 binin üzerinde test yapıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, salgınla mücadele kapsamında ekonomik ve sosyal alanda alınan kararların değerlendirilmesine ilişkin video konferans yöntemiyle toplantı yaptı. Kovid-19 sebebiyle ilan edilen karantinadan çıkmak için acele edilmemesi gerektiğini söyledi.

Martın sonundan itibaren sınırlarını kapatan Rusya, salgının artmasıyla "yüksek hazırlık durumu"na geçmişti. Başta Moskova olmak üzere ülkenin bazı bölgelerinde sokağa çıkma kısıtlamaları getirilmişti.

ulusal.com.tr

rusya koronavirüs Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezi