Bir zamanlar Mars'ta...

Mars da bir zamanlar dünya gibi nemli ve ılık bir gezegendi. Bu bilgiyi Amerika Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA açıkladı. Açıklamaya göre, Mars'ın atmosferi milyarlarca yıl önce bir Güneş fırtınası nedeniyle parçalandı, soğuk ve kurak bir gezene dönüştü.

Bir zamanlar Mars'ta...

NASA, Kızıl Gezegen'le ilgili yeni bir bulgu paylaştı. NASA, Mars'ın milyarlarca yıl öncesinde Dünya gibi nemli ve ılık bir gezegen olduğunu tespit etti.

Açıklamada Mars'ın karbondioksit ağırlıklı atmosferinin milyarlarca yıl önceki bir Güneş fırtınası nedeniyle parçalandığı belirtildi.

Konuya ilişkin Washington’da konuşan NASA yöneticisi John Grunsfeld "Mars'ın bir zamanlar hayat belirtisi olan sıvı halde su bulunmasını destekleyecek kadar ılık bir atmosfere sahip olduğu görülüyor" ifadelerini kullandı.

Mars’ın soğuk ve kurak bir gezene dönüşmesinin sebebi ise manyetik alan. Mars'ta Dünya'daki gibi bir küresel manyetik alan yok. Bu alan Dünya'yı Güneş fırtınalarının neden olduğu ultraviyole radyasyon, yüksek enerjili gaz patlamaları ve manyetik partiküllerden koruyor.

ulusalkanal.com.tr

su Bilim NASA mars