İsrail saldırılara devam edeceğini açıkladı

İsrail abluka altındaki Gazze'ye hava saldırılarını sürdürürken can kayıpları da artıyor. Şu ana kadar 56 kişi hayatını kaybetti. Hamas Hareketi misilleme olarak Tel Aviv'e 130 roket attığını duyurdu. Buna karşılık İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'ne saldırıları artıracaklarını açıkladı.

İsrail saldırılara devam edeceğini açıkladı

İsrail, tüm dünyanın gözü önünde Gazze'yi vuruyor, Filistinhalkına zülüm ediyor.

İsrail abluka altındaki Gazze'ye hava saldırısında bulundu. Savaş uçakları, Gazze'nin merkezindeki sivillerin kaldığı ve basına ait ofislerin bulunduğu 9 katlı binayı bombaladı.

Gazze Şeridi'nden İsrail'e karşılık verildi. İsrail’in başkenti Tel Aviv’e yönelik roket saldırısı düzenlendi.

Hamas Hareketi misilleme olarak Tel Aviv'e 130 roket attığını duyurdu. Şehrin birçok noktasında siren sesleri yükseldi. Hava savunma sistemleri devreye girdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas ve Filistinli grupların İsrail'e yönelik saldırılarının karşılığını ödeyeceklerini söyledi.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz saldırgan tutumunu sürdürdü. İsrail'in şu ana kadar Gazze'deki hedeflere yönelik saldırılarının "sadece başlangıç" olduğunu söyledi.

Türkiye ise saldırıları durdurmayan İsrail'e karşı sert adımlar atıyor. İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz'e Antalya Diplomasi Forumu için gönderilen davet geri çekildi. Davetin geri çekildiği bilgisi İsrail tarafına Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği vasıtasıyla iletildi.

saldırı israil filistin gazze Baskın gazze şeridi netanyahu halk