AB'nin HSYK kaygısı

Avrupa Konseyi anayasal danışma organı olan Venedik Komisyonu Başkanı Gianni Buquicchio, Türkiye'de HSYK yasa değişikliği teklifinin dondurulmasının acil tehlikenin önüne geçtiğini belirtti. AB, Aday Ülkeler Direktörü Alexandra Cas Granje Türkiye için en iyi yöntemin yargı ve temel haklar faslının müzakerelere açılması gerektiğini öne sürdü.

AB'nin HSYK kaygısı

Avrupa Konseyine bağlı Venedik Komisyonu Başkanı Gianni Buquicchio Türkiye'de HSYK yasa değişikliğinin dondurulmasının acil tehlikeyi önlendiğini ifade etti.

Buquicchio, Türkiye'nin içinde bulunduğu krizi aşmak için yapılacak en iyi planan vaziyeti kurtarıp birkaç geri adım atmak olduğunu belirtti.

HSYK teklifinin Adalet Bakanlığı'nın yetkilerini arttırdığını söyleyen Buquicchio, Avrupa Birliği'nin Türkiye'de erkler ayrılığı ve hukukun üstünlüğü girişimlerinin etkili olduğunu savundu.

Öte yadan, Avrupa Birliği Komisyonu Aday Ülkeler Direktörü Alexandra Cas Granje "yargıyı ilgilendiren konularda Türkiye ile daha yakın çalışmak niyetindeyiz" dedi.

Cas Granje, bu doğrultuda Türkiye için en iyi yöntemin yargı ve temel haklar faslının müzakerelere açılması olduğunu kaydetti.

ulusalkanal.com.tr

hsyk türkiye ab