Atatürk Makedonya’da anıldı

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ölüm yıl dönümünde Makedonya’da anıldı.

Atatürk Makedonya’da anıldı

Teoman Alili/Üsküp

Makedonya'nın başkenti Üsküp’te Atatürk’ün ölüm yıl dönümü nedeniyle anma etkinliği düzenlendi. 300’ü aşkın kişinin katıldığı etkinlikte çok sayı kişi etkinliği ayakta izlemek zorunda kaldı.

Türkiye ve Makedonya Milli Marşlarının okunması ile başlayan etkinlikte başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitler için saygı duruşunda bulunuldu.

Etkinlikte, gazeteci ve televizyoncu Mustafa Basgülşen'in ‘Çanakkale’den Günümüze’ isimli sunumu gösterildi. Sinevizyon gösterimiyle desteklenen sunumda Atatürk’ün hayatından kesitler anlatıldı. Gösterimde duygusal anlar da yaşandı.

Başgülşen tarafından hazırlanan sunumun ara bölümünde gösterilen Şehitler Klip Makedonya Türkleri tarafından çok beğenildi.

Etkinlikte konuşan Makedonya Atatürkçüler Derneği Başkanı Halil Abdullah, yapılan etkinliklerin arttırılmasının önemine değindi. ‘Türklük ve Atatürk bilincinin oluşması için bu etkinlikleri daha fazla yapmalıyız’ diyen Abdullah, destek beklediklerini belirttti.

Makedonya Ordu Evi’nde düzenlenen etkinliğe çok sayıda dernek yöneticinin yanı sıra gazeteci-yazar Teoman Alili de katıldı. Etkinliğe Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nden bir katılımın olmaması ise dikkat çekti.