CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Mehmetçik'i suçladı

CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, hendekler kazıp bombalar patlatan teröristleri değil, onları etkisiz hale getiren güvenlik güçlerini hedef aldı. Tanrıkulu, "PKK'lıları toplu infaz ettiniz" diyerek mehmetçik ve polisi suçladı. Tanrıkulu, Şırnak'ın Cizre ilçesinde yapılan operasyonlarda PKK'lıların ateş etmediğini buna karşın güvenlik güçlerinin terörsitleri öldürdüğünü iddia etti.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yine teröristleri değil onlarla mücadele eden güvenlik güçlerini hedef aldı. Tanrıkulu bu kez de Şırnak'ın Cİzre İlçesinde PKK'lıları köşeye sıkıştıran mehmetçik ve polisi toplu infaz yapmakla suçladı.

Yazılı bir açıklama yapan Tanrıkulu, önceki gün Cizre Bostancı sokaktaki binalara yapılan operasyonda PKK'lıların ateş etmediğinii buna rağmen öldürülmüş olabileceklerini ileri sürdü. CHP'li vekil, "Bölgeden gelen haberler, söz konusu operasyon sırasında herhangi bir çatışma olmadığı yönündedir. Dolayısıyla yaşananın toplu infaz olduğu şüphesi söz konusudur" dedi.

Bu iddianın araştırılmasını isteyen Tanrıkulu, "kamuoyuna sağlıklı bilginin sunulması, bölgenin bağımsız gözlemci ve basına açılması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

mehmetçik chp Sezgin Tanrıkulu