Engeller kaldırılıyor

Hükümet Meslek Odaları Yasasını değiştirmeye hazırlanıyor. Yasa taslağına göre Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Türkiye Barolar Birliği, Türk Tabipleri Birliği ile Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği'nin yetkileri kısıtlanıyor.

Hükümet kendisine engel olarak gördüğü meslek odalarını etkisiz hale getirmek için harekete geçti. Önce ürk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin yetkileri kısıtlandı ancak yetmedi. Şimdi ürk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin yanı sıra Türk Tabipleri Birliği, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği ve Türkiye Barolar Birliği'nin de yetkileri tırpanlanacak.

CHP Ankara milletvekili Bülent Kuşoğlu taslağın yasalaşması halinde Türk demokrasisinden söz edilemeyeceğini söyledi. MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, AKP’nin uyguladığı politika nedeniyle sivil toplum örgütlerinin içinin boşaltıldığını ifade etti.

İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi Bülent Esinoğlu de, “Teknik aklın” olmadığı hiçbir projenin sağlıklı olamayacağını vurguladı

ulusalkanal.com.tr