Tarihi Numune Çiftliği şimdi bu halde!

Kurtuluş savaşına tanıklık etmiş "Numune Çiftliği…" Başkentin ortasındaki bu yapı şimdi hurdacıların rahatlıkla girip çıktığı atıl bir bina haline geldi. Bakımsızlığa terk edilen Cumhuriyet mirasına mimarlar da tepkili. Numune Çiftliği’nin iyileştirilmesi herkesin ortak talebi.

Hurdacıların rahatlıkla girip çıktığı bir yer haline gelen bu yap Milli Mücadele döneminde Atatürk’ün kaldığı noktalardan biriydi.

Ankara Keçiören’deki bu tarihi bina Kurtuluş savaşındaki mücadelenin önemli karargahlarından biriydi. Şimdi ise koruma altına dahi alınmayan yapı bakımsız ve atıl halde…

Bir zamanlar Türk kadınına örnek olmuş Halide Edip Adıvar da bu binada kalmıştı. Adıvar binadaki günlerini hatıralarında da yer vermişti.

İşte böyle anlattı Numune Çiftliği’ni anılarında Halide Edip Adıvar. Şimdi Ankara’ya bakan o güzel balkon bakımsız ve sahipsiz kaldı.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan Kültür Bakanlığı’nı görevini yapmaya davet etti. Konuya ilişkin suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

HABER: HASRET KAYA - KAMERA: UĞUR MARANGOZ

ulusal.com.tr

ankara