Trabzonspor Medical Park’ta Final-Four gururu

Tarihinde ilk kez mücadele ettiği Avrupa arenasında EuroChallenge Cup çeyrek finalinde Rus takımı Avtodor’u iki maçta da yenerek Final-Four'a yükselme başarısı gösteren Trabzonspor Medical Park Basketbol Takımı Başkanı Abiş Hopikoğlu, "Şimdiki hedefimiz 24-26 Nisan’daki Final-Four’u Trabzon'a almak ve taraftarımızın huzurunda kupayı kaldırmak" dedi

Trabzonspor Medical Park’ta Final-Four gururu

TEK YENİLGİYLE FİNAL-FOUR’A YÜKSELDİ

FIBA EuroChallenge Kupası F Grubu'nda Güssing (Avusturya), Cluj-Napoca (Romanya), Atomerömü (Macaristan) takımlarıyla mücadele eden Trabzonspor Medical Park, gruptaki 6 maçını da kazanıp lider olarak ikinci tura yükseldi. 2'nci Tur L Grubu'nda Rusya'nın Enisey Krasnoyarsk, Belçika'nın Mons ve Antwerp ekipleriyle eşleşen bordo mavililer, 5 galibiyet ve 1 mağlubiyetle yine lider olarak çeyrek finale yükseldi. Trabzonspor Medical Park, çeyrek finalde de Rusya’nın Avtodor takımını ilk maçta sahasında 94-88, ikinci maçta da deplasmanda 100-73 yenerek Final-Four’a yükseldi. Bu sezon EuroChallenge Cup'ta oynadığı 14 maçın 13'ünü kazanma başarısı gösteren bordo mavililer, tek yenilgisini 2'nci Tur L Grubu’nda Rusya'nın Enisey takımına karşı deplasmanda aldı.

HOPİKOĞLU: TÜM TÜRKİYE GURUR DUYMALI

Trabzonspor Medical Park Basketbol Kulübü Başkanı Abiş Hopikoğlu, sezon başından bu yana Final-Four hayaliyle yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:

"Türkiye Ligi’ndeki zorlu mücadeleyle birlikte verdiğimiz bu savaşta her takım gibi zaman zaman sendelesek de hiç düşmedik. Ekip olarak sağlam durduk. Bunun ilk ödülünü de Final-Four’a kalarak aldık. Asıl ödülü ise 26 Nisan’da Trabzon’da almak için her şeyimizi ortaya koyacağız. Trabzon'a tarihinin ilk Avrupa Kupası'nı getireceğiz."

Abiş Hopikoğlu, tüm ekibe teşekkür ederek, "Harcadığımız emekleri taraftarımızın huzurunda kaldıracağımızı bir kupayla taçlandırmanın hayalini kuruyoruz. Bu andan itibaren öncelikli işimiz 24-26 Nisan tarihleri arasındaki Final-Four organizasyonunu Trabzon'a almak olacaktır" ifadesini kullandı.

Ömer Avcı

DHA