Antalya'da Cumhuriyet Coşkusu

Cumhuriyetin 90. yılı kutlamaları Antalya'da coşkuyla başladı. Binlerce Antalyalı ellerinde ay yıldızlı bayrakla Cumhuriyet Meydanı'na akın etti. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında resmi geçit törenini izleyen Antalyalıların coşkusu, şehit aileleri, gaziler ve Mehmetçiğin geçişi sırasında daha da arttı. Antalyalılar, "Türkiye Sizinle Gurur Duyuyor" sloganını attı.

Antalya'da Cumhuriyet Coşkusu

Haber: Devrim Dönmez

7'den 70'e meydana akan Antalyalılar, Cumhuriyete sahip çıkma kararlılıklarını bir kez daha ilan ettiler. Ellerinde ay yıldızlı bayraklarla Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran binlerce Antalyalı coşku içinde geçit törenini izlediler. Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, 3. Piyade Eğitim Tugayı ve Garnizon Komutanı İrfan Can ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın öğrenciler ve halkın bayramını kutlamasıyla başlayan törende İstiklal Marşımızda coşkuyla okundu. Antalya Valisi Sebahattin Öztürk yaptığı konuşmada, Türk Milletinin 900 yıldır Anadolu da ki varlığının, 20. yüzyılın başında varlık ve yokluk mücadelesine dönüştüğünü, Kurtuluş Savaşının önderi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm milletin çabasıyla küllerinden yeniden doğduğunu belirtti. Bu doğumunda Cumhuriyetle taçlandırıldığını söyleyen Öztürk,"Cumhuriyet bizim için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda İstiklal Savaşımızın başarıyla sonuçlanmasının da bütün dünyaya ilan edilmesidir" ifadelerini kullandı.

Halk oyunları gösterilerinin ardından başlayan geçit töreni 3. Piyade Eğitim Tugayı ve Garnizon Komutanlığı Bando Takımı eşliğinde yapıldı. Öğrencilerin taşıdığı Türk Bayrağı geçişini ayakta izleyen binlerce Antalyalının coşkusu şehit aileleri, gaziler ve Mehmetçiğin geçişi sırasında doruğa ulaştı. "Türkiye Sizinle Gurur Duyuyor" sloganlarını atan Antalyalılar, öğrencilerin, sporcuların, kurum ve kuruluşların geçişini de ilgiyle izledi. 8 okuldan 330 öğrencinin oluşturduğu bando takımı, Akdeniz Üniversitesi paten ve Amerikan futbolu takımlarının geçişleri sırasında ki gösterileri de dikkat çekti.

Fotoğraf: Merve Demirağ

ulusalkanal.com.tr