Hürriyet'in manşetine soruşturma

Hürriyet Gazetesi'nin "Karargah Rahatsız" haberi, bürokrasiyi hareketlendirdi. Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile sürpriz bir görüşme yaptı. Yıldırım-Akar zirvesi sürerken habere ilişkin savcılık da soruşturma başlattı. Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat ise konuya ilişkin ilk kez konuştu, "Haberlerin içini doğru düzgün okumuyoruz" dedi

Hürriyet'in manşetine soruşturma

Hürriyet Gazetesi'nin "Karargah Rahatsız" haberi, Ankara'da kulisleri hareketlendirdi.

Başbakan Binali Yıldırım ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Çankaya Köşkü'nde sürpriz bir görüşme yaptı. 1 saat 10 dakika süren görüşmede, Yıldırım'ın Akar'a habere ilişkin rahatsızlığını dile getirdiği belirtildi.

Yıldırım-Akar zirvesinin devam ettiği sırada İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Hakan Sağlam'ın başvurusu üzerine yargı da harekete geçti.

Sağlam'ın başvurusunu kabul eden İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı ilgili habere ilişkin soruşturma başlattı.

Haberde imzası bulunan Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat ise ilk kez konuştu. Fırat, haberlerin içeriğinin doğru okunmadığını söyledi, gazete olarak demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceklerini belirtti.

Konuya ilişkin iktidar ve muhalefetten de açıklamalar geldi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ordunun siyasetin içine çekilmeye çalışıldığını söyledi.

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası konuştu, AKP'nin yeni mağduriyetler yaratmaya çalıştığını ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

soruşturma hande fırat hürriyet karargah rahatsız Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı