Hasta yatağından Ahmet Altan'a meydan okudu

Hasta yatağından Ahmet Altan'a meydan okudu

Taraf'ın bavulcusu Mehmet Baransu’nun tutuklanmasının ardından, Ahmet Altan'ın Cumhuriyet Gazetesi’ndeki yazısına en büyük tepki Gata'da kanser tedavisi gören E. Tuğamiral Cem Aziz Çakmak'tan geldi.

Özel Görevli savcılara teslim ettiği bavulla kumpas davasını başlatan Mehmet Baransu Türk Ordusuna kumpas kurmak, devlet güvenliğine yönelik belgeleri tahrif etmek ve amacı dışında kullanmaktan tutuklanmıştı. Baransu savcıya verdiği ifadesinde " Ben Taraf Gazetesi’ne gelirken, yolda gördüğüm bir kişi bana, çeşitli CD’ler, belgeler, fotoğraflar, yazışmalar verdi. Bilgi işlem sorumlumuz CD’lerle ilgili kopyalar çıkarttı. Ahmet Altan, Yasemin Çongar, Yıldıray Oğur, Kurtuluş Tayiz ve ben belgeleri incelemeye başladık." demişti.

Baransu'nun, belgeleri birlikte incelediğimiz dediği isimlerden Ahmet Altan'ın, hemen ertesi günü Cumhuriyet Gazetesinde bir yazısı yayınladı. Altan yazısında, yargıda aklanan balyoz davası sanıklarını tekrar suçlamış, ve o belgelerin yayınlanması sorumluluğunu üstlenerek ben buradayım gelin benimle konuşun demişti.

Balyoz davasında tutuklu yargılanırken akciğer kanserine yakalanan ve bir yılı aşkın süreden beri Ankara GATA'da tedavi gören E. Tuğamiral Cem Aziz Çakmak hasta yatağından attığı twitter iletisi ile meydan okudu. Çakmak attığı twitte 'Ey Ahmet Altan hasta yatağımdan sana meydan okuyorum" diye yazdı.

Hasta yatağında Aydınlık'a zorlukla konuşan Cem Aziz Çakmak yaptığı kısa açıklamada " sahteliği çeşitli üniversiteler ve bilirkişilerce defalarca kanıtlanmış olan ve yargıda da sahteliği onaylanan belgeleri, CD leri savunmak alçaklıktan başka bir şey değildir. Bu millet vatan hainlerini unutmayacaktır." dedi.

Derya Derviş

ulusalkanal.com.tr