Doğu Perinçek: Bu karar hukuka aykırı

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek mahkemenin verdiği 28 şubat kararlarını Ulusal Kanal'a bağlanarak değerlendirdi.

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek mahkemenin verdiği 28 şubat kararlarını Ulusal Kanal'a bağlanarak değerlendirdi.

Perinçek şöyle konuştu;

Bu kara hukuka aykırı, hem hukuka aykırı 28 Şubat gerçeğine bu karar aykırıdır. Öncelikle hukuka aykırı burada bir cebren hükümeti devirmeye yönelik girişim yok. 28 Şubat olayı sunuç itibariyle MGK'da alınan bir karardan ibaret. Bu kararın Yargıtay'da bozulacağına eminim. Daha da önemlisi şu an Türkiye vatan savaşı yönetiyor. Bu karar Türk Ordusu içinde saygın Mustafa Kemal ordusunun değerleri var. Vatan savaşı sırasında bu degerlerin Atatürk komutanlarının müebbet hapise mahkum edilmiş olması kabul edilemeyecek bir karardır. Yargı bu bakımdan tarihi anlamda herhalde parlak bir not almış olmuyor. 28 Şubat doğrudan dogruya FETÖ'ye karşı bir hareketti. 28 Şubat'tan bu yana FETÖ hapse mahkum oldu ama o tarihte FETÖ ile ortak olanlar bugün iktidarda. Bu mahkemenin tarihine leke olarak bu karar geçiyor, ama Türk yargısının bu kararı düzelteceğine eminim. Bu kararlar kesinleşmiş kararlar değildir. Ergenekon'da da benim hakkımda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti ama hepsi bozuldu. Aynı şekilde Balyoz'da da bozuldu. Burada da göreceksiniz Yargtay bunu kesinlikle esastan bozacaktır. Yargıtay'a bu konuda güveniyorum.

ulusal.com.tr

Doğu Perinçek