AKP bölünme açılımını hızlandırmak istiyor!

AKP Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında bölünme açılımı sürecine hız verme arayışında. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın "geri dönülmez bir yol" olarak tanımladığı açılım sürecinde Öcalan'ın yeni dönem için "mektuplu çağrı" yapma olasılığı öne çıktı.

AKP bölünme açılımını hızlandırmak istiyor!

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, önceki gün Hükümetin açılım konusunda yeni bir yol haritası üzerinde çalıştığını açıklamıştı.

Bölünme süreciyle ilgili PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra daha aktif olarak kullanılması gündeme geldi. İmralı - Kandil mektup trafiğinin Köşk seçimleri sonrası hızlanması bekleniyor. Öcalan'ın "mektuplu çağrı" vasıtasyıla süreçte daha etkin konuma getirileceği ileri sürülüyor.

Öcalan'ın bayramdan önce MİT ve AKP ile kritk bir görüşme yaptığı da belirtiliyor. Bu görüşmede "ilk adım" olarak açılımı "İzleme Kurulu" oluşturulması için fikir birliği sağlandığı ifade ediliyor. Yaklaşık 30 kişiden oluşması beklenen kurul, hükümet ve devlet kurumlarının yanı sıra Kandil ve Avrupa’daki KCK birimleriyle de görüşecek.

ulusalkanal.com.tr