NATO'dan S-400 açıklaması

Amerika'nın Türkiye'ye yaptığı S-400 baskısıyla ilgili NATO'dan açıklama geldi. NATO Parlamenter Asamblesi Başkanı Madeleine Moon da "Türkiye ne alacağına kendisi karar verir" diye konuştu. Bu arada Türkiye'nin S-400'ler konusunda Amerika'ya karşı aldığı tutum Rusya'da bir televizyon kanalında değerlendirildi. Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, Türkiye'den övgüyle bahsetti. "Eşi görülmemiş bir baskı var" diyen Peskov, sert ve kararlı duruşu memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

NATO'dan S-400 açıklaması

Türkiye-Amerika arasındaki S-400 gerginliği tırmanıyor. Amerika'nın tehditkar açıklamaları Türkiye'ye geri adım attırmıyor.

Türkiye'nin S-400 konusunda attığı kararlı adımlarla ilgili NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, gerginliği azaltacak açıklamalar yapmıştı.

NATO'dan aynı tonda yeni bir açıklama daha geldi. NATO Parlamenter Asamblesi Başkanı Madeleine Moon, "Türkiye ne alacağına kendisi karar verir" dedi.

Moon, Türkiye'yi güçlü bir NATO müttefiki olarak tanımladı ve kritik olaylada önemli roller üstlendiğini söyledi. Öte yandan NATO Parlamenter Asamblesi'nden farklı isimler de S-400'ler konusunda aynı fikre sahip.

Başkan Yardımcısı Franklin Van Kappen, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından önerilen "ortak teknik çalışma grubu"nun da iyi bir adım olacağını söyledi.

Philippe Folliot da Türkiye'nin yalnızca S-400 değil istediği her silahı almakta özgür olduğunu belirtti.

Bu arada Türkiye'nin kararlı duruşu Rusya'nın da gündeminde. Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, katıldığı bir televizyon programında açıklama yaptı.

Peskov, "S-400 konusnda gerçekten eşi görülmemiş bir baskı var. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert ve kesin bu duruşunu memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

ulusal.com.tr

s-400 nato