CHP Lideri'nin gözdeleri!

CHP'nin Yüksek Seçim Kurulu'na sunduğu liste parti içinde büyük tartışma yarattı. Kılıçdaroğlu'na yakın olduğu düşünülen isimler bile liste dışı kaldı. Milletvekili gösterilen isimler ise oldukça tartışmalı. Kılıçdaroğlu'nun Yeni CHP sloganıyla Genel Merkez Yönetimine aldığı isimler yeniden önemli noktalardan aday oldu. "Kadın" aday sloganı ile Amerikancı bölücü çizgiye yakın isimler de listeye dahil edildi.

Sezgin Tanrıkulu, Mehmet Bekaroğlu, Murat Özçelik... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun listesinde bu isimler öne çıktı.

Tartışmalı geçen aday belirleme süreci dün sona erdi. CHP listesine bakıldığında, Y-CHP sloganıyla yola çıkan ekibin kritik noktalara kontenjan adayı olarak yerleştirildi.

İstanbul 1. Bölgede 1. sırada yer alan Şafak Pavey dikkat çeken bir isim. Pavey, Meclis'te türban tartışmalarında öne çıkmış, türbana geçit veren CHP'nin parti kararını o kürsüden seslendirmişti.

Pavey, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 2012 "Uluslararası cesur kadınlar ödülü"ne de layık görüldü.

Genel Sekreter Gürsel Tekin, Tekin'e yakınlığıyla bilinen gazeteci Barış Yarkadaş, cemaate yakın tavırlarıyla tanınan Mahmut Tanal ve merkez sağın eski isimlerinden İlhan Kesici de bu bölgede 1'inci bölgenin öne çıkan adayları.

İstanbul 2'nci bölgede ilk sırayı Selina Doğan aldı. Doğan "soykırım yalanını" savunan bir isim olarak öne çıkıyor.

Selina Doğan'ın soykırım yalanını savunan açıklamaları ve imzaladığı bildiriler bulunuyor.

Kılıçdaroğlu'nun kurmay ekibinde yer alan, TR705 olarak da bilinen Sezgin Tanrıkulu, Genel Yayın Yönetmenliği döneminde Hürriyet'ten birçok gazeteciyi kovan Enis Berberoğlu, Şişli'de tartışılan Mustafa Sarıgül de bu bölgeden aday.

İstanbul 3'üncü bölgeden aday olan Erdoğan Toprak da cemaate yakın bir isim olarak biliniyor. Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı döneminde açılımın mimarı olan Murat Özçelik de Kılıçdaroğlu'nun kontenjan adayı.

Eski Milli Görüşçü ve Atatürk karşıtı söylemleriyle tanınan Mehmet Bekaroğlu ile DHKP-C soruşturmasında gözaltına alınan Efkan Bolaç da İstanbul 3. bölgeden CHP adayı.

ulusalkanal.com.tr

chp abd soykırım kemal kılıçdaroğlu ermeni selina doğan