Erdoğan'dan Afrika'da F-Tipi mesajı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bu kez Afrika ülkerine F tipi örgüt mesajı verdi. Örgütün ajanlık faaliyetlerinin somutlaştığını ve Türkiye ile Afrika ülkeleri arasındaki ilişkilere nüfuz etmeye çalıştığını belirten Erdoğan "Ortak mücadeleye hazırız" dedi.

Erdoğan'dan Afrika'da F-Tipi mesajı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, F tipi örgüte karşı mesajı bu kez 2'nci Türkiye- Afrika Ortaklık Zirvesi'de verdi. Erdoğan zirvedeki konuşmasında, Afrika ülkelerindeki F tipi örgütlenmeyle mücadeleye karşı işbirliğin hazır olduklarını açıkladı.

Zirve, Ekvator Ginesi'nin başkenti Malabo'da başladı. Zirvenin liderler oturumuna Türkiye, Moritanya, Ekvator Ginesi, Benin ve Çad cumhurbaşkanı, Cezayir başbakan, Afrika Birliği ise birliğin en üst seviyesi olan komisyoner düzeyinde katıldı.

32 ayrı Afrika ülkesinden delegasyonların da yer aldığı zirveyi, 100'ün üzerinde gazeteci takip etti. Oturumda, Afrikalı liderlere hitap eden Erdoğan, isim vermeden "Paralel yapı" olarak nitelendirdiği F tipi örgütü işaret etti. "Örgütün "Ajanlık faaliyet" konusunda somut olguların varlığını hatırlattı.

Erdoğan, Afrika ülkelerini uyardı, "İşbirliğine hazırız" mesajı verdi.

ulusalkanal.com.tr