Ankara'daki korkunç kazanın arkasından yine taşeron sistemi çıktı: Şoförlere intibak eğitimi verilmiyor

Ankara'da 12 kişinin ölümü ile sonuçlanan kazanın arkasından yine taşeron sistemi çıktı. Belediye otobüslerini kullanan şoförlerin taşeron firma işçileri olduğu öğrenildi. Şoförlerin çok zor şartlar altında çalıştırıldığı ve gerekli eğitimlerden de geçirilmediği ortaya çıktı.

Ankara'daki korkunç kazanın arkasından yine taşeron sistemi çıktı: Şoförlere intibak eğitimi verilmiyor

Ankara Dikimevi’nde yaşanan katliam gibi kazanın arkasından yine taşeron sistemi çıktı. Ulusal Kanal, Ankara’da Belediye otobüslerinde çalışan üç şoförle konuştu. 24 yıl belediyede görev yapan bir şoför, Ankara’daki toplu taşıma araçlarındaki şoförlerinin taşeron olduğunu açıkladı. İsminin açıklanmasını istemeyen şoför, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i sorumlu tuttu.

"TAŞERON ŞOFÖRLER: Kadrolu çalışan yaklaşık 500 kişi kaldı. Onları da geri hizmete yolladırlar. Ankara’da yolcu taşıyan otobüs şoförlerinin hiçbiri kadrolu değil. Hepsi taşeron”

İddialar bununla da sınırlı değil. İsminin açıklanmasını istenmeyen belediye çalışanı otobüsünde görevlendirilen kişilerin eğitimiyle ilgili de skandal bir bilgi verdi.

"EHLİYETİ ALAN ŞOFÖR OLUYOR: Eskiden belediye orobüsü kullanmak için 5 yıllık ehliyet sahibi olma şartı vardı. Gökçek dönemi ile bu ortadan kalktı. Şimdi ehliyeti alan herkes belediye otobüsünde görevlendiriyor. Alınan kişiler intibak eğitiminden de geçirilmiyor."

Bir başka şoförün söyledikleri ise oldukça çarpıcı. Şoför, "Frenin tutmamasına imkan yok. Fren falan boşalmış diyorlar ama inanmıyor. Hatlara yeni başlayan acemi şoförleri veriyorlar. Çünkü ben kendimde çalıştım EGO'da. Hemen bir anda işe çıkartıyorlar. Ego şoförlerinin hepsinin morali bozuk. Yolcular bir yandan müdürler bir yandan aşırı baskı yapıyor. Adamların tuvalete gidecek vakti yok. Mola sürelerini fazla vermesi lazım, dinlenme sürelerini arttırması lazım, izin günlerini 1 günden 2 güne çıkartmaları lazım. Hatta bir arkadaşım aşırı stresten şeker hastası olmuştu" dedi.

Olay mahallindeki bölgede yaşayan emekli bir EGO şoförü de çalışanların moralinin bozuk olduğunu belirterek, şunları ifade etti: “Gidin o arkadaşa bir sorun. Otobüs şoförlerinin hepsinin morali bozuk. Niye arkadaşı o ister miydi 12 canı almayı."

Haber: Emek Kaynak

ulusalkanal.com.tr