Sanal müzeye yoğun ilgi

Salgın döneminde “sanal müze”lerin ziyaretçi sayısı 800 bini aştı. Siz de koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan bazı müzeleri “sanalmuze.gov.tr” adresine giderek gezebilirsiniz.

Sanal müzeye yoğun ilgi

Yeni tip koronavirüs tedbirleri nedeniyle tüm müzeler kapatıldı. Ancak sanal müze uygulaması, bu müzeleri yerinde geziyormuş hissi veriyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kovid-19 salgınının kültür sanat hayatını da sekteye uğratmasıyla mart ayının sonlarına doğru sanal müze uygulamasını hayata geçirdi. Bu site Türkiye’nin en büyük 13 müzesini görme imkânı sağlıyor.

Turizmi en çok besleyen kültür sanat alanlarından milyonlarca nadide esere ev sahipliği yapan müzelerden 13’üne “sanalmuze.gov.tr” adresinden ulaşılabiliyor.

Şu ana kadar 810 bin 410 kez ziyaret edilen sanal müzeler arasında Göbeklitepe Örenyeri, Kurtuluş Savaşı Müzesi, Efes Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Troya Müzesi, en çok gezilen ilk 5 müze oldu.

Tarihin sıfır noktası olarak bilinen, yabancı ve yerli turistlerce Güneydoğu Anadolu'nun en çok ziyaret edilen tarihi mekânlarının başında gelen Göbeklitepe, sanal ortamda da 255 bin 150 kez gezildi.

Müzelerin krokilerinin ve bölümlerinin de tanıtıldığı sanal müzeleri, isteyenler sinevizyon şeklinde hızlı bir şekilde de gezebiliyor.

ulusal.com.tr

koronavirüs Kültür ve Turizm Bakanlığı