Trump: Çin’in deneyimleri bana ilham verdi

Koronavirüs salgınının merkez üssü Amerika Birleşik Devletlerine taşındı. ABD, 82 bin 179 vaka ile dünyada en fazla Kovid-19 görülen ülke oldu. ABD, bu rakamla İtalya ve Çin’i geride bıraktı. Bu tablo karşısında Trump, Çin Cumhurbaşkanı Şi Cinping’i aradı; Çin’i övdü, “birlikte ve yakın çalışıyoruz” dedi.

Trump: Çin’in deneyimleri bana ilham verdi

ABDkoronavirüs salgının da vaka sayısı ile Çin ve İtalya’yı geçti. Trump’ın hemen Çin Cumhurbaşkanı Şi’yi aradı. Çin’i methetti, “birlikte çalışıyoruz” dedi.

ABD’de gelen veriler koronavirüs salgının merkezini değiştirdi. ABD, 82 bin 179 sayısı ile Koronavirüs salgının merkez üssü oldu. Vaka sayısı ile Amerika Birleşik Devletleri İtalya ve Çin’i geride bırakarak ilk sıraya yükseldi.

Ülkede son 6 saatte virüsün bulaştığı kişi sayısı 12 bin 982, ölü sayısı 131 arttı. Böylece 27 Mart 2020 kayıtlarına Amerika’daki kovid-19 hasta sayısı 82 bin 179, ölü sayısı bin 117 olarak geçti.

Amerika’da en fazla etkilenen eyaletlerin başında 37 bin 738 vaka ve 385 can kaybı ile New York geliyor. New York’u 6 bin 876 vaka ile komşusu New Jersey, 3 bin 829 vaka ile California eyaletleri izliyor.

New York’ta bir günde hastaneye kaldırılanların sayısı yüzde 40 arttı. Bu nedenle donanmaya ait hastane gemisi pazartesi New York'ta olacak.

Vaka sayısında Çin ve İtalya’nın geçilmesi üzerine ABD Başkanı Donald Trump kameralar karşısına geçti, “Çin test yapmadığı için biz öne geçtik” dedi. Ardından da Çin Cumhurbaşkanı Şi Jimping ile telefonda görüştü, “Çin’in deneyimleri bana ilham verdi” ifadelerini kullandı. Görüşme ile ilgili twit atan Trump, “Salgınla mücadele Çin ile birlikte çalışacaklarını” açıkladı.

Çin Cumhurbaşkanı Şi Jinping de Washington’u Çin ile el ele vererek salgınla mücadele etmeye çağırdı. Deneyimlerini paylaşacaklarını belirten Şi, görüşmede Çinli işletmelerin ABD’ye tıbbi malzeme desteği sağladığını aktardı.

Bu arada ABD Dışişleri Bakanlığı, bütün dünyadaki sağlık çalışanlarını ABD'de iş arama çağrısı yaptı. Açıklamada, ABD'de çalışmak isteyen sağlık profesyonellerinin en yakında ABD elçiliğine başvurması istendi.

ulusal.com.tr

abd koronavirüs