24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı: Siyasi parti liderleri 24 Kasım mesajı paylaştı

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlandı. Siyasi parti liderleri de öğretmenleri unutmadı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, öğretmenlik meslek kanunun çıkartılacağını açıkladı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, büyük çözümlerin eşiğindeki Türkiye’nin en büyük gücünün öğretmenler olduğunu söyledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da 24 Kasım mesajı yayınladı.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı: Siyasi parti liderleri 24 Kasım mesajı paylaştı

Siyasi parti liderleri 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında önemli mesajlar verdi.

ERDOĞAN'DAN MESLEK KANUNU AÇIKLAMASI

81 ilden 81 öğretmen ile buluşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirileceğini açıkladı.

- Öğretmenlerimizin haklarını güvence altına alacak, bir Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarmak için hazırlıklarımızı tamamladık. Meclis sürecinin ardından yürürlüğe girecek bu kanunla, mevcut hakları korunan öğretmenlerimize ilave mali ve sosyal haklar da sağlıyoruz. Artık bir kariyer mesleği olarak tamamlanacak öğretmenlerimize 3600 ek gösterge başta olmak üzere sağlayacağımız yeni hakların şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

PERİNÇEK'TEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de sosyal medya hesapları üzerinden bir açıklama yayınladı.

- Öğretmenlerimiz, büyük çözümlerin eşiğindeki Türkiye'mizin en büyük gücüdür. Üreten Türkiye'nin dirayetli, çalışkan, fikri hür, vicdanı hür nesilleri onların eseri olacaktır. Bu bilinçle, bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü minnetle kutluyoruz.

MHP LİDERİ BAHÇELİ VE CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU DA MESAJ PAYLAŞTI

Meclis’teki grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da 24 Kasım’a özel bir paragraf ayırdı.

Kemal Kılıçdaroğlu, ''Eğitim bir aileye, bireye çıtayı atlatan temel aktördür. Temel konudur eğitim. Acaba biz eğitime gerekli önemi veriyor muyuz? Öğretmenine değer vermeyen bir toplum eğitimden bir şey bekleme şansı yoktur. Öğretmenin sorunlarını çözmediyseniz ülkenin sorunlarını çözemezsiniz.'' dedi.

Devlet Bahçeli, ''Öğretmenlerimiz huzurluysa öğrencilerimiz huzurludur. Geleceğimizden tasarruf edemeyeceğimize göre, hiçbir hakkı öğretmenlerimize çok göremeyiz, onlardan esirgeyemeyiz. Mesela atanamayan öğretmen sorununa neşter vurulmalı, bu konu artık kapanmalıdır. Ülkemizin daha da gelişmesi, öğretmenlerin kalitesine, eğitim materyallerine, güncel kütüphanelere, geliştirilmiş müfredata bağlıdır.'' ifadelerini kullandı.

chp erdoğan mhp devlet bahçeli vatan partisi kemal kılıçdaroğlu Doğu Perinçek 3600 ek gösterge 24 Kasım Öğretmenler Günü öğretmenler günü mesajı