Ankara'daki patlamalara ilişkin Davutoğlu'ndan açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili soruşturmada canlı bomba olan bir ismin tespit edildiğini açıkladı. Davutoğlu tespit edilen saldırganın bir örgütü işaret ettiğini söyledi. Başbakan Türkiye'nin riske açık bir alan olduğunu belirtti

Ankara'daki patlamalara ilişkin Davutoğlu'ndan açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki terör saldırısını yapan canlı bombalardan birinin tespit edildiğini açıkladı. NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Davutoğlu, tespit edilen saldırganın bir örgütü işaret ettiğini belirtti.

Davutoğlu istihbarat birilmlerinin elde ettiği bulgulara yönelik ipuçlarını verdi.

Saldırının bir gruba değil Türkiye'ye yönelik olduğunu belirten Başbakan, "seçime gölge düşürme" değerlendirmesi yaptı.

Davutoğlu, Türkiye'nin risklere açık bir alan olduğunu söyledi. Daha önce eylem hazırlığındayken yakalanan teröristleri anlattı.

Davutoğlu, şunları söyledi:

Yaralılar seri olarak hastanelere kaldırıldı. İlk gündemimiz yaralıların tedavisi oldu. Soruşturma sürüyor, ek tedbirler alacağız. 11 Eylül'de olduğu Madrid'de olduğu gibi gelişmiş bir ülkeye yapılan bir saldırı mahiyetindedir. Türkiye olarak çok önce canlı bombalarla tanıştık. Soruşturma sürüyor detaya girmiyorum. DHKP-C'nin Kandil'de eğitilen militanları olduğunu biliyoruz. Birinci aşama yaraları sarma. Zaaf ve ihmal varsa gerekli adımlar atılır.

Teknik arama her yerde yapılmış, bomba yok. İnsani arama ise miting alanında yapılıyor. Rutini bir kere terörist bildiği zaman rutin dışı şeylere yönelebiliyor. Böyle bir olay olduğunda hepimiz zarar görüyoruz. Miting organizatörleri emniyetle birlikte çalışmalı. Ölenler ve yaralananlar bizim canımız.

SALDIRIYI IŞİD Mİ YAPTI?

DEAŞ'ı (IŞİD) birinci öncelik olarak araştırıyoruz. Bir isme çok yaklaşıldı. O isim bir örgütü işaret ediyor. Bir uyuyan hücre varsa bir yerde bunların hepsini toplayın bir yere atın hiç kimse görmesin diyemezsiniz. Hukukla davranmak durumundayız. Sürekli takibat altında tutmak zorunda kalıyorsunuz. Uyuyan hücreler kendilerini saklayabiliyorlar. Sakalını kesiyor hayat tarzını değiştiriyor. DAEŞ, DHKP-C ve PKK'yı takip ediyoruz.

''3-4 GÜN ÖNCE İSTANBUL'DA CANLI BOMBA YAKALANDI''

3-4 gün önce İstanbul'da canlı bomba hazırlığı içinde olan birinin yakalandığını kimse bilmiyor. Yine Ankara'da bir üst düzey bürokrasiye saldırı anlamında bir canlı bomba eyleminin gece yakalanarak durdurulduğunu kimse bilmiyor. Bu 3 örgüt de bizim için potansiyel suç odağı olarak görülüyor. Canlı bombaların oraya nasıl geldiği belirlendi.

başbakan davutoğlu