NATO Savunma Bakanları Toplantısı başladı

Brüksel'deki NATO Savunma Bakanları Toplantısı dün başladı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Amerikalı mevkidaşı Jim Mattis ile görüştü. Bakan Işık, Mattis'e PYD/YPG'nin Suriye operasyonlarında kullanılmasından duyulan rahatsızlığı dile getirdi. Toplantıda NATO üyelerini uyaran Mattis ise savunma harcamalarını arttırmaları gerektiğini söyledi. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın da Washington'da çeşitli temaslarda bulundu.

NATO Savunma BakanlarıToplantısına katılan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Brüksel'de ABD'li mevkidaşı James Mattis ile görüştü.

Işık, görüşmede Suriye Demokratik Güçleri adı altında örgütlenen PYD/YPG'nin Suriye'de operasyonlarda kullanılmasından Türkiye'nin duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI:

Terörle mücadele operasyonları, bu şekilde başarılı olamaz; bir terör örgütü, başka terör örgütüne tercih edilemez.

ABD Savunma Bakanı Mattis ise Fırat Kalkanı Harekatı'nda ABD ve koalisyon güçlerinin Türkiye'ye daha fazla destek sağlayacaklarını teyid etti.

Bakan Işık, temasları kapsamında ayrıca, Fransa, İspanya, İtalya ve İngiltere Savunma Bakanları ile de görüştü.

Mattis, toplantı sırasında yaptığı açıklamada da NATO üyelerini uyararak, savunma harcamaları arttırılmazsa ülkesinin NATO'ya olan desteğini azaltacağı uyarısında bulundu.

Mattis, bazı ittifak üyelerinin, Rusya'nın Ukrayna toprağı Kırım'ı ilhak etmesi ve IŞİD'in Suriye ve Irak topraklarını ele geçirmesi karşısında da kayıtsız kaldığını ifade etti.

Öte yandan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın da Washington'da Beyaz Saray ve ABD Dışişleri Bakanlığında çeşitli temaslarda bulundu. Görüşmelerin gündeminin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi, Suriye'de güvenli bölge oluşturulması, terör örgütü IŞİD ile mücadele ve ABD'nin YPG ile işbirliği dahil ikili ve bölgesel konular olduğu bildirildi.

ulusalkanal.com.tr

toplantı NATO Savunma Bakanları