Mücadele adamı Denktaş

Hayatını yavruvatana adayan bir liderdi o. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı kaybedişimizin üzerinden 3 yıl geçti. Kıbrıs liderini başkanlığını yaptığı Talat Paşa Komitesi yöneticileri anlattı. İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek ve Talat Paşa Komitesi Başkanı İsmail Hakkı Pekin, Denktaş'ı büyük bir kahraman olduğunu vurguladılar. Arkada bıraktığı mücadelenin zaferle sonuçlanacağını belirttiller.

Yavru vatanın kuruluşuna ve egemenliğine adanan bir hayat. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Dentaş bundan 3 yıl önce aramızdan ayrıldı.

Denktaş Cumhurbaşkanlığı'nı bıraktıktan sonra Kıbrıs davasının öncülüğünü yürütmüş, Türkiye'de de Talat Paşa Komitesi'nin başkanlığı görevini üstlenmişti. Ermeni Soykırım Yalanı ilk kez İsviçre'de onun önderliğinde çiğnendi. En önde yürüdüğü mücadele Türkiye'ye AİHM zaferi getirdi.

KKTC liderini Ermeni Soykırımı yalanına karşı birlikte mücadele ettiği isimlere sorduk. İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Denktaş'ı bir kahraman olarak gördüklerini belirtti.

Perinçek, Türkiye’nin içine girdiği büyük çözüme dikkat çekti. Denktaş'ı bu zamanda daha çok aradıklarını ifade etti.

Talat Komitesi Başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Denktaş’ın mücadele azmini devam ettireceklerini ifade etti. Pekin , Denktaş’ın Kıbrıs mücadelesine vurgu yaparak, Ermeni iddialarını çürütüp Türkiye’ye büyük bir zafer kazandıracaklarının altını çizdi.

ulusalkanal.com.tr